Foto Bij Paginatip

Grensmaasvallei

Een unieke regio met bijzondere pareltjes!

In het zacht glooiende en bijna vlakke noordelijke deel van Zuid-Limburg tref je, op het smalste stuk van Nederland in het weidse uiterwaardenlandschap van de Maas, een unieke regio aan. In de Grensmaasvallei worden de moderne vooruitgang en industrie gecombineerd met het échte Limburgse ‘savoir vivre’.

Ontdek de Grensmaasvallei

VVV ZL 010622 Sittard 0111

Visit Experience Sittard-Geleen

Beleef Sittard-Geleen aan de hand van 5 thema’s. Test je kennis en win prijzen, wandel in ons rad en ontdek het ‘savoir vivre en het joie de vivre’ van de inwoners. Na een bezoek ben je klaar voor een bezoek naar wens, in de stad of regio.

Hart van de Maasvallei

De Maas: we raken er nooit over uitgepraat. En langs de grens tussen België en Nederland vormt de Maas van Maastricht tot Kessenich, goed voor maar liefst 40 km, het RivierPark Maasvallei. In het hart daarvan ligt de gemeente Stein: een waar wandel- en fietsparadijs en een ideale plek om even alle drukte achter je te laten. Stein is authentiek, veelzijdig én verrassend en onderscheidt zich door zijn eigen unieke, stille belevingswereld.

 

Michielskerk

Sittard: Genieten voorop!

Ontdek de historische en lieve stad Sittard! Bewonder prachtige oude kerken en kloosters, de middeleeuwse stadswallen en de geheime tuinen. Historie en het moderne stadsleven komen samen op de levendige en historische markt, waar je een ruime keuze hebt aan restaurantjes en terrasjes.

Bestel in onze webshop

Wandelkaart 2 Heuvelland West

Wandel mee over de gekleurde paaltjesroutes door Beek, Eijsden, Maastricht, Margraten, Meerssen en Valkenburg: stuk voor stuk unieke plaatsen in het westelijke Heuvelland die je met deze overzichtelijke wandelkaart allemaal ontdekt.

Wandelkaart 3 Heuvelland Oost

Deze onmisbare wandelkaart van het oostelijk deel van het Heuvelland biedt een mooi overzicht over een gedeelte van Parkstad, Vaals en dorpen als Gulpen en Wittem. In dit prachtige gebied geniet je al wandelend van het karakteristieke Heuvelland.

Wandelkaart 4 Grensmaasvallei

Daar waar de Maas Zuid-Limburg scheidt van buurland België ontluikt een prachtig gebied gekenmerkt door water, onderscheidende natuur en bruisende steden vol nieuwe ontwikkelingen: een fantastische reden om in je wandelschoenen te stappen!

Binnenkort te doen!

Wandelroute van het jaar 2021

⟶ Vlog van Jenneke
Wegkapelletje in Stein

Op pad door historisch Stein-Elsloo

Tijdens deze wandeling van negen kilometer zie je de historie van zowel Stein als Elsloo tot leven komen. Jenneke en Rick namen de proef op de som en testten de tocht alvast voor je uit.

Lees verder

Plaatsen in de Grensmaas­vallei

Ontdek ook andere regio's

#visitzuidlimburg