De Grensmaasvallei

Een unieke regio met bijzondere pareltjes!

In het zacht glooiende en bijna vlakke noordelijke deel van Zuid-Limburg tref je, op het smalste stuk van Nederland in het weidse uiterwaardenlandschap van de Maas, een unieke regio aan. In de Grensmaasvallei worden de moderne vooruitgang en industrie gecombineerd met het échte Limburgse ‘savoir vivre’.

Ontdek de Grensmaasvallei

Visit Zuid-Limburg Experience Sittard-Geleen

Beleef Sittard-Geleen aan de hand van 5 thema’s. Test je kennis en win prijzen, wandel in ons rad en ontdek het ‘savoir vivre en het joie de vivre’ van de inwoners. Na een bezoek ben je klaar voor een bezoek naar wens, in de stad of regio.

Hart van de Maasvallei

De Maas: we raken er nooit over uitgepraat. En langs de grens tussen België en Nederland vormt de Maas van Maastricht tot Kessenich, goed voor maar liefst 40 km, het RivierPark Maasvallei. In het hart daarvan ligt de gemeente Stein: een waar wandel- en fietsparadijs en een ideale plek om even alle drukte achter je te laten. Stein is authentiek, veelzijdig én verrassend en onderscheidt zich door zijn eigen unieke, stille belevingswereld.

 

Sittard: Genieten voorop!

Ontdek de historische en lieve stad Sittard! Bewonder prachtige oude kerken en kloosters, de middeleeuwse stadswallen en de geheime tuinen. Historie en het moderne stadsleven komen samen op de levendige en historische markt, waar je een ruime keuze hebt aan restaurantjes en terrasjes.

Bestel in onze webshop

Stadswandeling Sittard

Deze wandelbrochure neemt je mee op een uitgebreide stadswandeling door het sfeervolle centrum van Sittard. Je loopt niet alleen een prachtige route, maar onderweg krijg je uitleg over al het moois dat op je pad verschijnt.

Stein, Hart van de Maasvallei

In het hart van het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei, ligt de gemeente Stein. Laat je verrassen door Stein met zes thematische wandelroutes en de mooiste fietsroute van Stein.

Drielanden Amusetocht (NL)

Stap op de fiets voor deze grensoverschrijdende fietstocht van 37 km met onderweg vier smaakvolle traktaties. De route brengt je langs het schitterende RivierPark Maasvallei, nostalgische maasdorpjes, de historische stad Sittard en het Duitse Selfkant.

Route vol verwondering

Een fietsroute door de Zuid-Limburgse Grensmaasvallei die je laat verwonderen over de schitterende natuur, vergezichten, het RivierPark Maasvallei, het Geleenbeekdal en cultureel erfgoed.

Fietsroute Van vestingstad naar vestingstad

Fiets in 57,3 km van vestingstad Sittard naar vestingstad Valkenburg (of andersom). Onderweg bewonder je de stadswallen, hoogteburcht en andere indrukwekkende overblijfselen uit de Middeleeuwen.

Route vol Verwondering!

Eenmaal op de pedalen heeft de 'Route vol Verwondering' heel wat verrassingen te onthullen. Laat je onderweg verwonderen door de schitterende natuur en meer dan 30 verwonderplekken boordevol verhalen. Dankzij de 360 gradentours bewonder je plekken die je normaal niet ziet! 

Binnenkort te doen in de Grensmaasvallei

Bereikbaarheid van de Grens­maasvallei

De Grensmaasvallei kun je op veel verschillende manieren bereiken. Pak jij het OV en draag je bij aan een duurzaam milieu, terwijl je van de uitzichten geniet, of ga je toch liever met de auto? Met deze tips reis je makkelijk naar en door de Grensmaasvallei. 

Plaatsen in de Grensmaas­vallei

Ontdek ook andere regio's

#visitzuidlimburg