Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Header Foto

Grensmaasvallei

Een unieke regio met bijzondere pareltjes!

In het zacht glooiende en bijna vlakke noordelijke deel van Zuid-Limburg tref je, op het smalste stuk van Nederland in het weidse uiterwaardenlandschap van de Maas, een unieke regio aan. In de Grensmaasvallei worden de moderne vooruitgang en industrie gecombineerd met het échte Limburgse ‘savoir vivre’.

Ontdek de Grensmaasvallei

Michielskerk

Sittard: Genieten voorop!

Ontdek de historische en lieve stad Sittard! Bewonder prachtige oude kerken en kloosters, de middeleeuwse stadswallen en de geheime tuinen. Historie en het moderne stadsleven komen samen op de levendige en historische markt, waar je een ruime keuze hebt aan restaurantjes en terrasjes.

Hart van de Maasvallei

De Maas: we raken er nooit over uitgepraat. En langs de grens tussen België en Nederland vormt de Maas van Maastricht tot Kessenich, goed voor maar liefst 40 km, het RivierPark Maasvallei. In het hart daarvan ligt de gemeente Stein: een waar wandel- en fietsparadijs en een ideale plek om even alle drukte achter je te laten. Stein is authentiek, veelzijdig én verrassend en onderscheidt zich door zijn eigen unieke, stille belevingswereld.

 

Foto Bij Paginatip
Wouterroosenboom Maasvallei0275
Met z'n twee genieten bij het water in Rivierpark Maasvallei

Wandelroute van het jaar 2021

Ontdek de Grensmaasvallei met deze brochures!

Dit is Sittard-Geleen

Ontdek met behulp van deze brochure de pareltjes in de gemeente Sittard-Geleen!

RivierPark Maasvallei ontdekkingskaart

Ontdek het RivierPark Maasvallei zelf. Laat je inspireren door de gratis ontdekkingskaart.

Beste van Stein

Het hart van de Maasvallei optimaal ontdekken? Dat doe je best te voet via de Natuurroute of per fiets via Rondje Stein.

Binnenkort te doen!

⟶ Vlog van Jenneke
Wegkapelletje in Stein

Op pad door historisch Stein-Elsloo

Tijdens deze wandeling van negen kilometer zie je de historie van zowel Stein als Elsloo tot leven komen. Jenneke en Rick namen de proef op de som en testten de tocht alvast voor je uit.

Lees verder

Plaatsen in de Grensmaas­vallei

Ontdek ook andere regio's

#visitzuidlimburg