Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Meers

Meers

Gemeente Stein
Tussen een bocht van de Maas en het Julianakanaal ligt het dorpje Meers. Hier komt het Grensmaasproject waarin de Maas steeds meer ruimte krijgt in ruil voor natuur, al goed tot zijn recht. De ruimte is nodig, want in het verleden had Meers vaker wateroverlast.
Tijdens grindafgravingen in de Maas zijn oeroude bomen gevonden. De meeste zijn wel 1400 tot 1700 jaar oud, maar de oudste woudreus is meer van 4000 duizend jaar oud! Al die tijd lagen ze onder het water, ingekoold, te wachten tot ze onderdeel uit gingen maken van een heus kunstwerk. In Woodhenge, de bomencirkel van Meers, staan alle bomen in een symbolische positie.

Meers - Foto 0
Meers - Foto 1
Meers - Foto 2

Attracties in Meers

Eten en drinken in Meers

Routes in Meers