Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Windraak

Windraak

Gemeente Sittard-Geleen
Windraak is vooral bekend van de grote verbindingsweg die erdoor loopt, maar rij niet te snel langs… Het gehucht bestaat voornamelijk uit bebouwing langs die grote weg en rondom een dwarsstraat. Hier vind je een opeenvolgding van oude boerenhoeven en woonhuizen. Waar de huizen eindigen, begint een prachtig natuurgebied.

Je loopt hier zo de omgeving van de Wanenberg in, een waar fiets- en wandelparadijs. Dwars erdoor loopt het beroemde Pieterpad en als je iets korter wilt wandelen is het Steenuiltjes-Natuurpad een aanrader. Je duikt in bossen en holle wegen, maar geniet ook van weidse uitzichten.
Windraak - Foto 0

Attracties in Windraak

Eten en drinken in Windraak

Routes in Windraak