Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Dieteren

Dieteren

Gemeente Echt-Susteren
Fiets, wandel of rij je van Roosteren naar Susteren, over het Smalste Stukje Nederland, dan passeer je het gehucht Dieteren. In Dieteren staat de relatief jonge Sint-Stephanuskerk naar ontwerp van Alfons Boosten. Het is een traditioneel dorp dat bekend staat om het rijke verenigingsleven. Zo zijn er onder andere een schutterij van bijna tweehonderd jaar oud, een fanfare en een carnavalsvereniging.

De omgeving van Dieteren is waterrijk. Hier stromen de Geleenbeek en de Roode Beek in de Oude Maas. Ten oosten van Dieteren ligt natuurgebied Taterbos en in het noorden natuurgebied De Doort.

Attracties in Dieteren

Routes in Dieteren