Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Munstergeleen

Munstergeleen

Gemeente Sittard-Geleen
Het idyllische Munstergeleen steekt sterk af tegen Sittard en Geleen, steden die vlakbij liggen. In de Absbroekstraat, in de dorpskern, liggen vakwerkhuizen en oude boerenhoeves. Verder vind je in Munstergeleen een kerk, een klooster en een kapel. Vooral de kapel en diegene aan wie ze is gewijd bezorgt Munstergeleen veel bekendheid.

In 2007 werd een voormalig inwoner, Pater Karel Houben, heilig verklaard. Hij werd hier in 1821 geboren als zoon van een molenaar. Voor veel mensen die het geestelijk of lichamelijk zwaar hebben, is hij een enorme bron van troost. Op basis van twee wonderen is Pater Karel heilig verklaard door het Vaticaan.
Munstergeleen - Foto 0
Munstergeleen - Foto 1

Overnachten in Munstergeleen

Attracties in Munstergeleen

Eten en drinken in Munstergeleen

Evenementen in Munstergeleen

Routes in Munstergeleen