Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Munstergeleen

Munstergeleen

Munstergeleen is een historierijk dorp dat valt onder de gemeente Sittard-Geleen. Het dorp is sinds 2007 uitermate bekend geworden nadat een voormalige inwoner, heilig is verklaard.

Pater Karel Houben werd in 1821 in Munstergeleen geboren als zoon van een molenaar. Voor veel mensen die het geestelijk of lichamelijk moeilijk hebben is hij een enorme bron van troost. Het Vaticaan heeft twee wonderen erkend op voorspraak van Pater Karel.

Paus Benedictus XVI heeft hem daarom op 3 juni 2007 in Rome Heilig verklaard. De kapel in het geboortehuis van Pater Karel ligt aan de rand van Munstergeleen en is dagelijks geopend.

Overnachten in Munstergeleen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website