Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Spaubeek

Spaubeek

Gemeente Beek
Spaubeek is een rustig dorp waar toch van alles te beleven valt: er is een supermarkt, er zijn winkeltjes, restaurants en er is zelfs een treinstation. Bij de Sint-Laurentiuskerk ligt een groot plein waar je gratis parkeert en van waaruit je Spaubeek makkelijk ontdekt.

Spaubeek is ontstaan uit een paar gehuchten, waarvan Hobbelrade de mooiste is. Hier bewonder je een lange reeks oude boerderijen, waaronder een grote vakwerkboerderij. Ook de Onze-Lieve-Vrouw-Sterre-der-Zeekapel met haar opvallende uiterlijk is een bezoekje waard. Bovenal is Spaubeek een echt wandelparadijs. Je staat van het dorp zo midden in de natuur. Bewonder het openluchttheater in het Spaubekerbos of trotseer de steile paadjes van het Vrouwenbos.

Spaubeek - Foto 0
Spaubeek - Foto 1
Spaubeek - Foto 2
Spaubeek - Foto 3

Evenementen in Spaubeek

Routes in Spaubeek