Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn weer volledig open. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Parkstad Limburg

een gebied dat bol staat van de contrasten en uitersten… Bekijk video

De naam Parkstad roept landelijke én stedelijke associaties op. Dat komt doordat aan de steden en dorpen weidse parken en natuurgebieden grenzen. Een gebied van uitersten en contrasten... Welkom in het dynamische Parkstad Limburg, de snelst groeiende toeristische bestemming van Nederland!

#visitzuidlimburg

Jouw foto ook hiertussen? Deel je Parkstad moment met #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. Wij delen graag jouw mooiste plekjes en belevenissen!

Wat wil je beleven?

 1. Attracties

  Attracties De vele attracties in Parkstad Limburg staan garant voor plezier en vermaak voor jong en oud.

 2. Romeins verleden

  Romeins verleden Bekijk Parkstad Limburg door de ogen van de Romeinen

 3. Shoppen

  Shoppen Voor ieder wat wils, van markten en braderieën tot winkelcentra en woonboulevard.

 4. Mijnhistorie

  Mijnhistorie De geschiedenis en de gevolgen van het mijnbouwverleden voor de Oostelijke mijnstreek zijn nog steeds merkbaar.

 5. Actief in de natuur

  Actief in de natuur Ontdek mooie routes en unieke natuurgebieden in Parkstad Limburg.

 6. Evenementen

  Evenementen Van sfeervolle winter tot zonnige zomer, in ieder seizoen zijn er tal van evenementen!

Chiara Willekes
Chiara Willekes Project Coördinator Parkstad Limburg

Parkstad Limburg is een verrassende regio. Er valt zoveel leuks te beleven bij goed of slecht weer, voor jong en oud. Ik weet zeker dat deze regio iedereen kan vermaken met al haar mooie bezienswaardigheden, attracties, activiteiten en evenementen. Heb je inspiratie nodig? Loop dat eens binnen bij de Visit Zuid-Limburg shop Heerlen.

Gebied van uitersten en contrasten

Het grootste indoor skidorp ter wereld, de hoogste ‘wandeltrap' van Nederland, de grootste woonboulevard van Europa, de meest innovatieve én moderne dierentuin van Europa, één van de grootste te bezoeken kastelen van Nederland, één van de 13 Wereld Erfgoedmonumenten van Nederland, de oudste en grootste abdij van Nederland, het grootste wereldtuinen object van Nederland, de grootste Romeinse opgravingen van Nederland en ga zo maar door…

Parkstad Limburg telt vele unieke musea, staat bol van de bijzondere monumenten, laat nog een stuk Nederlandse mijnhistorie herleven en is jaarlijks gastheer van een lange reeks culturele en sportieve evenementen. Daarnaast wordt Parkstad Limburg ook wel eens de groene oase van Zuid-Limburg genoemd. Hellingbossen, beekdalen en plateaus worden afgewisseld met glooiende akkerbouw en imposante natuurparken, waar je naar hartelust kunt wandelen en fietsen.

Parkstad bruist!

De inwoners van Parkstad Limburg zijn levensgenieters en liefhebbers van een rijk cultureel leven, met jaarlijks een enorm aantal evenementen en festivals. Op internationaal vlak kent Parkstad Limburg enkele grootheden: het oudste openluchtfestival van de wereld, Pinkpop. Dit 3-daagse evenement wordt jaarlijks gehouden op het festivalterrein Megaland in Landgraaf.

In Kerkrade vindt elke 4 jaar het Wereld Muziek Concours (WMC) plaats, dat internationaal wordt erkend als het belangrijkste internationale festival voor de blaasmuziek. Tijdens het WMC laten de belangrijkste en meest spraakmakende muziekgezelschappen ter wereld aan honderdduizenden bezoekers de verrassende veelzijdigheid van blaasmuziek ervaren. Bovendien sieren internationale toppers zoals het zomerfestival Cultura Nova in Heerlen, of de folkloristische Parade in Brunssum de lijst. Daarnaast zijn er nog andere juweeltjes van evenementen zoals het Orlando Festival en het internationale Euriade festival.

Moniek Daniëls
Moniek Daniëls Regiomanager Parkstad Limburg

Beleef een bijzonder avondje uit en bezoek een voorstelling in Parkstad Limburg Theaters, een toonaangevend theater in Limburg en ook daarbuiten. Met twee prachtige theaters in Kerkrade en Heerlen vind je er een gevarieerd programma aan theatervoorstellingen. Het theatercomplex in Heerlen kan zich scharen in de rij van de vijf beste stadstheaters van Nederland!

Parkstad Limburg presenteert trots...

Heerlen: Street Art City!

Heerlen: Street Art City!

Ga te voet door de betonnen jungle van Heerlen en ontdek de mooiste murals tijdens een Street Art wandeling. Kijk goed om je heen je ziet ze overal! Van kleine, verstopte minischilderijtjes tot enorme muurschilderingen van internationale kunstenaars. Je mag er ook nog eens gratis van genieten!

Street art in Heerlen
Parkstad Limburg : wereldbestemming!

Parkstad Limburg : wereldbestemming!

Regio Parkstad Limburg is op 7 april 2016 uitgeroepen tot winnaar van de Tourism for Tomorrow Award in de categorie 'Beste Reisbestemming ter Wereld'. En dat is niet zomaar!

over Parkstad Limburg en de award

Binnenkort te doen in Parkstad

Tip: Parkstad Limburg Fietsroutes

Deze fietsroutes laten je de mooiste en meest unieke plekjes in Parkstad Limburg zien. Fietsend door natuurgebieden, langs kastelen, over de heuvels en de grens, ontdek je Parkstad Limburg op haar best. Volg de bordjes met de knooppunten, onderdeel van het fietsroutenetwerk. De routes zijn te downloaden via de links, maar ook verkrijgbaar in handige boekjes met kaart en achtergrondinformatie. De boekjes zijn verkrijgbaar voor € 1,- per stuk bij alle Visit Zuid-Limburg Shops en Servicepunten in Parkstad Limburg.

De plaatsen in Parkstad Limburg

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website