Maankwartier met mensen in Heerlen

Dit is Parkstad
de energieke en dynamische regio in Zuid-Limburg

Gebied van uitersten en contrasten

De naam Parkstad roept landelijke én stedelijke associaties op. Dat komt doordat aan de steden en dorpen weidse parken en natuurgebieden grenzen. Een gebied van uitersten en contrasten... Welkom in het dynamische Parkstad Limburg, de snelst groeiende toeristische bestemming van Nederland!

Wat wil je beleven?

'Unfinished' in Heerlen door kunstenaar Eelco van den Berg

Heerlen: Street Art City!

Ga te voet door de betonnen jungle van Heerlen en ontdek de mooiste murals tijdens een Street Art wandeling. Kijk goed om je heen je ziet ze overal! Van verstopte minischilderijtjes tot enorme muurschilderingen van internationale kunstenaars. Je mag er gratis van genieten!

Boordevol topattracties

Parkstad Limburg is de moderne, energieke en dynamische regio van Zuid-Limburg. Hier vind je het grootste indoor skidorp van Europa, de hoogste ‘wandeltrap' van Nederland, de grootste woonboulevard van Europa, de innovatiefste dierentuin van Europa, één van de grootste te bezoeken kastelen van Nederland, de grootste Romeinse opgraving en het oudste gebouw van Nederland en komt de Nederlandse mijnhistorie tot leven.

Klimpark sport avontuur
Kasteel Hoensbroek

Parkstad bruist!

In Parkstad Limburg worden jaarlijks een enorm aantal evenementen en festivals georganiseerd. Op internationaal vlak kent Parkstad Limburg enkele grootheden: het oudste openluchtfestival van de wereld Pinkpop of wat dacht je van ParkCity Live in Heerlen.

In Kerkrade vindt elke 4 jaar het Wereld Muziek Concours (WMC) plaats, dat internationaal wordt erkend als het belangrijkste internationale festival voor de blaasmuziek. Ook sieren internationale toppers zoals het zomerfestival Cultura Nova in Heerlen of de folkloristische Parade in Brunssum de lijst. 

Parade Brunssum
Festival
DiRect Parkcity Live
Maankwartier Van Ver

Parkstad Limburg door de eeuwen heen

Geen enkel gebied heeft een verhaal als dat van Parkstad: van de groei van de regio in de Romeinse Tijd, de Middeleeuwen én de Mijntijd; de destructie tijdens de val van de allesomvattende mijnindustrie in de transitiejaren; tot aan de heropbouw van Parkstad tot toeristische bestemming van formaat in het Nieuwe Elan tijdperk. Ontdek de vijf indrukwekkende verhaallijnen!

Een reis door de tijd in Parkstad!

Fietsgids In het spoor van de mijnen

Route door de voormalige Oostelijke Mijnstreek, langs bekende en verborgen sporen uit het mijnverleden.

Voettocht door het Romeins Kwartier

In het Romeins Kwartier in Heerlen ontdek je een stad onder de stad. Vlak onder je voeten ligt Coriovallum.

Middeleeuwse Avonturen in Voerendaal

Wandel over spannende paadjes en bewonder de prachtige Voerendaalse kastelen tijdens een mooie wandeltocht van 8,4 km.

Parkstad door de tijden heen

Maak een reis door het boeiende verleden van Parkstad Limburg, een streek die zich telkens opnieuw uitvindt. De film is gratis te bekijken in de kleine cinema in de nieuwe Visit Zuid-Limburg Heerlen-Parkstad Experience in het Maankwartier, Spoorplein 40 in Heerlen. 

Binnenkort te doen!

⟶ Vlog van Jenneke
Panoramafoto SCHUNCK Glaspaleis en Pancratiuskerk in Heerlen

Waarom Heerlen zo populair is tegenwoordig

Voor deze vlog nodigde ik mijn vriendin Marianne uit vanuit ‘het noorden’ om Heerlen te komen ontdekken. Het was haar eerste keer in de stad van de muurschilderingen en ik ben compleet verbaasd over hoe gaaf en mooi ze Heerlen vindt.

Bekijk de vlog
Ontwerp Aurora Heerlen

Aurora wordt dé grootste mural van Europa!

Kunstenaars van Boa Mistura werken samen met bewoners tot medio november aan een nieuw Aurora, tevens dé grootste mural van Europa! Niet alleen ter verfraaiing van het gebouw. Zeker ook omdat kunst verbindt! Door samen te werken leert iedereen elkaar beter kennen. En maken zij het wonen in Aurora nóg prettiger. Help je een handje mee?

Plaatsen in de regio Parkstad

Deel jouw Parkstad Limburg met ons!

Deel jouw Parkstad moment met #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. Wij delen graag jouw leukste plekjes en belevenissen! 

Ontdek ook andere regio's

Nederland in lockdown

Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte is het advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.