Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Obbicht

Obbicht

Gemeente Sittard-Geleen
Obbicht is een echt Maasdorp, dat ‘leunt’ tegen een bocht van de rivier. De Maas bracht niet alleen maar vreugde, want het dorpje werd in 1643 volledig weggevaagd door een vloedgolf. Nadat er in 1825 een grote brand ontstond in een papiermolen, bleef het dorp van rampen gespaard.

Dé bezienswaardigheid in Obbicht is Kasteel Obbicht. Qua architectuur is het kasteel in Nederland redelijk uniek, met Luikse en Franse invloeden. Het kasteel is niet te bezoeken, maar je kunt het wel bewonderen tijdens een wandeling in het park. Ook komt het langeafstandsfietspad Maasroute langs Obbicht. In het kader hiervan staat er een XL-kunstwerk langs de Maas.
Obbicht - Foto 0
Obbicht - Foto 1

Attracties in Obbicht

Routes in Obbicht