Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Op pad in de Euregio

Ontdek het hart van Europa

Wie Zuid-Limburg bezoekt, bezoekt het hart van Europa! Dit wervelende gedeelte van Limburg wordt aan alle kanten omsloten door het buitenland (België en Duitsland). Op sommige plekken stap je zelfs binnen een paar tellen over de grens. Bijzonder, toch?

Duits Grensgebied

Nostalgisch genieten doe je bij onze Oosterburen in Duitsland. Bezoek de prachtige Duitse keizerstad Aken of ontdek het authentieke ‘Selfkant’.

Belgisch Grensgebied

Aan de Westelijke grens ligt Belgisch Limburg, bekend om zijn prachtige afwisselende landschappen met bosgebied en heide. Ontdek de Belgische Voerstreek met de Noordelijke delen van de Ardennen aan de Oostkant en de typisch Franse stad Luik aan de Zuidwestkant.

Noord- en Midden-Limburg

In tegenstelling tot ons heuvellandschap is het landschap in Midden- en Noord-Limburg waterrijk en vlak te noemen. De Maasplassen en de Maasduinen vormen een perfecte aanvulling op de glooiende heuvels en vergezichten in Zuid-Limburg.  

⟶ Blog van Jenneke
Jenneke Hop on Hop off - City tour bus

HopOnHopOff van Vaals naar Aken

Jenneke nam haar moeder mee op pad voor een gezellige moeder-dochterdag shoppen én cultuur snuiven in Aken. Een bezoekje aan het Drielandenpunt net voor de grens kan dan natuurlijk niet ontbreken.

Ga je mee?
Natuurcompenatie Hamstraat 2

Wist je dat…

… Zuid-Limburg uit diverse regio’s bestaat die allemaal hun eigen, unieke identiteit hebben? De een heuvelachtig, de ander historisch of een broedplek voor cultuur en creativiteit. Één ding is zeker: je wilt ze stuk voor stuk ontdekken!

De Gouden Driehoek

Ontdek de Euregio op de fiets!

De Drielanden Ronde

De Euregio is een waar fietsparadijs met het Drielandenpunt als (letterlijk) hoogtepunt.

Ontdek de omgeving