Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn weer volledig open. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Ontdek Zuid-Limburg

het meest markante stukje Nederland Bekijk video

Waan je in het buitenland: glooiende groene hellingen, uitgestrekte plateaus en Maasvlaktes afgewisseld met karakteristieke dorpjes, stromende beken waarin forellen zwemmen, indrukwekkende steilranden en schitterende vergezichten. Nergens anders is in Nederland een gevarieerder mozaïek van landschapselementen te vinden. Bovendien heeft iedere regio zijn bijzondere karakteristieke eigenschappen waardoor je binnen een straal van 30 kilometer steeds weer opnieuw wordt verrast. Ieder seizoen weer opnieuw. Fietsen, wandelen en tussendoor even uitrusten; het kan allemaal in het gezellige - en unieke - Limburgse Heuvelland.

#visitzuidlimburg

Jouw foto ook hiertussen?

Deel jouw Zuid-Limburg moment met #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. Wij delen graag jouw mooiste plekjes en belevenissen!

Een ode aan het Zuid-Limburgse landschap!

De schoonheid van het Zuid-Limburgse landschap is prachtig in beeld gebracht in de films 'My Land' en ‘Zuid-Limburg ontwaakt’. Een ware ode aan het Zuid-Limburgse landschap!

Het voorjaar en de ontluikende natuur: een nieuw begin waarin mens én dier langzaam ontwaken en genieten van de eerste zonnestralen...

Kale bomen, de laagstaande zon, een mistig veld en dat dunne laagje sneeuw voegen een prachtige dimensie toe aan de vergezichten...

Omgeving

 1. Regio's

  Regio's Ontdek de regio's van Zuid-Limburg: Valkenburg, Heuvelland, Parkstad Limburg, Grensmaasvallei en natuurlijk Maastricht.

 2. Valkenburg

  Valkenburg Gelegen aan de snelst stromende rivier 'de Geul' en in het bezit van het oudste treinstation van Nederland, is Valkenburg al ruim anderhalve eeuw een trekpleister voor toeristen. Geen wonder dat juist hier in 1885 de eerste VVV van Nederland is opgericht.

 3. Grensmaasvallei

  Grensmaasvallei Bezoek historische steden en nostalgische dorpjes met vergezichten op de Maasoevers en veel kleinschalige attracties en activiteiten.

 4. Heuvelland

  Heuvelland Ontdek, al fietsend of wandelend door het met vijf sterren bekroonde landschap, nostalgische dorpjes en authentieke stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden.

 5. Parkstad Limburg

  Parkstad Limburg Een gebied dat bol staat van contrasten en uitersten...

 6. Maastricht

  Maastricht Bezoek de meest Europese stand van Nederland.

 7. Noord- en Midden-Limburg

  Noord- en Midden-Limburg Fietsen door het groen, genieten aan de waterkant, bourgondisch tafelen of een dagje ‘shop till you drop’. In Noord- en Midden-Limburg kan het allemaal.

 8. Belgisch grensgebied

  Belgisch grensgebied Ontdek de mooi Belgische grensregio, op een steenworp van Zuid-Limburg.

 9. Duits grensgebied

  Duits grensgebied Nostalgisch genieten bij onze Oosterburen.

 10. Nationaal landschap Zuid-Limburg

  Nationaal landschap Zuid-Limburg Het unieke landschap maakt dat Zuid-Limburg een gebied is met een geheel eigen identiteit, mét het predicaat 'Nationaal Landschap'. Dit is een titel die alleen aan bijzondere landschappen gegeven wordt en waar alle Zuid-Limburgers trots op mogen zijn.

 11. Groene HotSpots

  Groene HotSpots Een Groene HotSpot is een bijzondere plek, bekend of onbekend, in de Zuid-Limburgse natuur. Bezoek ze alle 10 en geniet van deze bijzondere Zuid-Limburgse plekjes.

 12. RivierPark Maasvallei

  RivierPark Maasvallei Pak uw fiets, trek uw wandelschoenen aan en ontdek het nieuwe grensoverschrijdend (toeristisch recreatief) natuurgebied Rivierpark Maasvallei zelf.

 13. Schinveldse Bossen

  Schinveldse Bossen Een 5 sterren wandelroute

 14. Grenspark Limburg

  Grenspark Limburg GrensparkLimburg is een parelsnoer van prachtige natuurgebieden en cultuurlandschappen langs de grens van Limburg. Dankzij de duinen, Maasterrassen en heuvels vormt GrensparkLimburg het absolute hoogtepunt van Nederland!

 15. Plaatsen in Zuid-Limburg

  Plaatsen in Zuid-Limburg Ontdek de historische steden en de pittoreske dorpen in Zuid-Limburg.

 16. Zuid-Limburg in de prijzen

  Zuid-Limburg in de prijzen In Zuid-Limburg regent het prijzen!

Naomi van Happy B's
Naomi van Happy B's Limburglonkt.nl

Limburg lonkt naar Naomi! 10 weken lang gaat zij op pad in haar retro VW-bus en gaat Zuid-Limburg ontdekken. Volg haar en laat je inspireren!

Lees meer >

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website