Op pad in de Euregio

Ontdek het hart van Europa

Wie Zuid-Limburg bezoekt, bezoekt het hart van Europa! Dit wervelende gedeelte van Limburg wordt aan alle kanten omsloten door het buitenland (België en Duitsland). Op sommige plekken stap je zelfs binnen een paar tellen over de grens. Bijzonder, toch?

Duits Grensgebied

Nostalgisch genieten doe je bij onze Oosterburen in Duitsland. Bezoek de prachtige Duitse keizerstad Aken of ontdek het authentieke ‘Selfkant’.

Belgisch Grensgebied

Aan de Westelijke grens ligt Belgisch Limburg, bekend om zijn prachtige afwisselende landschappen met bosgebied en heide. Ontdek de Belgische Voerstreek met de Noordelijke delen van de Ardennen aan de Oostkant en de typisch Franse stad Luik aan de Zuidwestkant.

Noord- en Midden-Limburg

In tegenstelling tot ons heuvellandschap is het landschap in Midden- en Noord-Limburg waterrijk en vlak te noemen. De Maasplassen en de Maasduinen vormen een perfecte aanvulling op de glooiende heuvels en vergezichten in Zuid-Limburg.  

⟶ Blog van Jenneke

HopOnHopOff van Vaals naar Aken

Jenneke nam haar moeder mee op pad voor een gezellige moeder-dochterdag shoppen én cultuur snuiven in Aken. Een bezoekje aan het Drielandenpunt net voor de grens kan dan natuurlijk niet ontbreken.

Ga je mee?

Wist je dat…

… Zuid-Limburg uit diverse regio’s bestaat die allemaal hun eigen, unieke identiteit hebben? De een heuvelachtig, de ander historisch of een broedplek voor cultuur en creativiteit. Één ding is zeker: je wilt ze stuk voor stuk ontdekken!

De Gouden Driehoek

Ontdek de Gouden Driehoek op de fiets

De ALM-Fietsroute neemt je in 126 kilometer mee langs Aken, Luik en Maastricht. Geniet van de vergezichten van de Zuid-Limburgse heuvels als je vanuit Maastricht richting Aken fietst, ontdek het Land van Herve richting Luik en fiets langs de oevers van de Maas tussen Luik en Maastricht. Dé ideale route om stad en natuur in de Euregio te ontdekken. 

Ontdek de omgeving

Ontdek de Bron van Europa

ALM-Fietsroute: Aken-Luik-Maastricht

De ALM-fietsroute verbindt Aken, Luik en Maastricht in 126 kilometer. Geniet van de vergezichten van het Zuid-Limburgse Heuvelland, ontdek het Land van Herve en fiets langs de oevers van de Maas.

Fietsroute De Drielanden Ronde

De Euregio is een waar fietsparadijs met het Drielandenpunt als (letterlijk) hoogtepunt. Ga tijdens de 49 kilometer lange fietstocht op ontdekking in het grensgebied en hop van Nederland naar België én Duitsland.

#grenzeloosgenieten

In Zuid-Limburg stap je zo over de grens. Dat is pas grenzeloos genieten! Deel je favoriete foto met ons via #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. Wij delen graag je mooiste plekjes en belevenissen met iedereen.