Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Zóveel lekkers in Zuid-Limburg

Genieten met hoofdletter 'G'!

Denk je bij Zuid-Limburg al snel aan vlaai, asperges en zuurvlees? Wist je dat er nog veel meer verfijnde ingrediënten en typische streekgerechten zijn die deze regio op smaak maken? En dat deze rechtstreeks vanaf het land, uit het weiland, en uit de wijngaard te proeven zijn? Wat dacht je bijvoorbeeld van Het fruit van fruittelers in Bemelen en omstreken. Het Livar kloostervarken dat met liefde wordt verzorgd. Of een heerlijk zelf gebrouwen biertje uit een van de vele brouwerijen. Wordt het niet eens hoog tijd om ook die te ontdekken? Er is zóveel lekkers in Zuid-Limburg!

Update

Update: Vanwege het coronavirus (COVID-19) zijn alle evenementen tot 1 september afgelast. Onze Visit Zuid-Limburg Shops openen hun deuren weer op 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze socials wel bereikbaar, zie hiervoor onderaan de webpagina. Daarnaast zijn ook restaurants, cafés, musea, theaters en vele attracties en hotels tot 20 mei gesloten. Steun de lokale restaurants en bestel bij hen een lekkere maaltijd! Wij hebben de aanbieders voor u op een rij gezet.

Check het overzicht

#visitzuidlimburg

Jouw foto ook hiertussen?

Deel jouw bourgondisch moment met #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. Wij delen graag jouw lekkerste plekjes en gerechten!

Zóveel lekkers in Zuid-Limburg

 1. Wijn

  Wijn Je zou zomaar kunnen denken dat je in het buitenland bent beland bij het zien van de wijngaarden in het Heuvelland. Wij vertellen je graag waar je de wijnen het beste kunt proeven!

 2. Bier

  Bier September is de maand van de hopoogst. En hoewel het gewas een tijd lang niet in meer in eigen land werd geteeld, groeit er sinds decenia weer hop in Zuid-Limburg. Daarvan worden de heerlijkste bieren gebrouwen. En dat kun je zien, beleven én proeven!

 3. Groente & Fruit

  Groente & Fruit Glooiende fruitboomgaarden, akkers en boerderijen. Hier komen de lekkerste streekproducten vandaan. Bij veel producenten kun je de heerlijkste sappen, jams, chutneys en stropen proeven en kopen.

 4. Brood & Vlaai

  Brood & Vlaai Dat er niets boven de verse vlaaien van Limburgse bodem gaat, is inmiddels eigenlijk overbodig om te vermelden. Maar wist je dat de bakkers van die vlaaien ook heerlijke knapperige broden maken en een deel van hen daarbij gebruikmaakt van de eerlijke graansoort spelt?

 5. Vers vlees

  Vers vlees Hoe kleinschaliger, hoe beter, hoe verser en 100% kwaliteit verzekerd. In Zuid-Limburg wordt op kleine schaal vlees op ambachtelijke wijze geproduceerd. Dat zie je, ruik je en proef je!

 6. IJs

  IJs Op deze plekken kun je de lekkerste ijsjes eten en alle verschillende smaken proeven. Van hippe ijssalons tot ambachtelijke ijsboerderijen.

 7. Vegetarisch

  Vegetarisch Voor de bewuste eter is er van alles te ontdekken op culinair gebied, ook voor de vegetariër! Het land brengt heerlijke groenten, fruit, granen en noten voort die de chefs verwerken tot smakelijke gerechten en met trots aan je serveren.

 8. Limburgs op het menu

  Limburgs op het menu Vind je de Limburgse gerechten zo lekker dat je ze thuis ook op het menu wilt zetten? Met deze Limburgse kookboeken en recepten kun je de gerechten makkelijk zelf maken.

 9. Evenementen met smaak

  Evenementen met smaak Zuid-Limburgse evenementen, festivals en markten hebben vaak een culinaire achtergrond. Dus als je ook van lekker houdt, ga je erop uit tijdens de jaarlijks terugkerende culinaire evenementen!

 10. Samen smullen met het hele gezin

  Samen smullen met het hele gezin Omdat samen smullen nog altijd leuker en lekkerder is dan alleen, vind je hier extra veel plekken waar je met het hele gezin terecht kunt.

 11. Exclusief eten

  Exclusief eten Culinair met een grote 'C'? Ook hiervoor ben je in Zuid-Limburg aan het juiste adres. Hier vind je tal van restaurants die een Bib Gourmand of een Michelinster met recht hebben verdiend.

 12. Eten op unieke locaties

  Eten op unieke locaties In een kasteel, tussen de wijnranken of ondergronds... Er zijn tal van unieke locaties waar je heerlijk kunt eten in een prachtige ambiance.

De leukste culinaire tips van onze bloggers

Leonie proeft Zuid-Limburg

Lekkerbek en foodschrijfster ontdekt de smaak van Zuid-Limburg
In de keukens van de leukste streekrestaurants kookt ze samen met de chef-kok zijn of haar favoriete streekgerecht.
Lees meer

Blogs Bert Salden

Culinair adviseur in hart en nieren
Hij schrijft voor culinaire gidsen, vakbladen en Gastronomisch Heuvelland. Lees in welke restaurants Bert zijn smaakpapillen heeft laten verassen.
Lees meer

Limburg lonkt

Over de opening van La Saison Culinaire en eerlijk eten
Goed leven is goed eten. Eerlijk eten. Dat is een filosofie die ik hier in Zuid-Limburg constant tegenkom, ook tijdens de opening van La Saison Culinaire
Lees meer
Verrassingen uit de streek
Verrassingen uit de streek Limburg lonkt

Naomi is voor Limburg lonkt 10 weken lang op reis op zoek naar verrassingen uit de streek en de bijzondere verhalen erachter. Zo heeft ze hop geplukt en haar eigen biertje gebrouwen bij Gulpener, de Wahlwiller wijnfeesten bezocht, kennis gemaakt met La Saison Culinaire en staat nog veel meer op het programma de komende weken. Volg haar culinaire reis!

Lees meer >

Culinaire samenwerkingen

La Saison Culinaire

Wil je de verschillende smaken van Zuid-Limburg en de Euregio ontdekken? Neem dan eens een kijkje op de website van La Saison Culinaire. Hier vind je o.a. unieke Bourgondische evenementen, gezellige proeverijen en culinaire rondleidingen en workshops.

Lees meer

Gastronomisch Heuvelland

Gastronomisch Heuvelland is een samenwerkingsverband dat zich richt op gasten van het groeiend aantal B&B's, die 's avonds buiten de deur moeten eten.

Lees meer

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website