Zóveel lekkers
in Zuid-Limburg

Watertandend lekker eten en drinken tussen de Limburgse heuvels!

Denk je aan Zuid-Limburg, dan is de kans groot dat het water je al in de mond loopt. Hier kun je heerlijk eten, borrelen, snoepen en genieten. Van Limburgse vlaai tot traditioneel 'zoervleisj', van de beste sterrenrestaurants tot een heerlijk ijsje met een uitzicht om bij weg te dromen: tussen de glooiende groene heuvels vind je het allemaal!

In het Limburgse land weten we wat genieten is. De brouwers zorgen voor unieke bieren. Tegen de heuvels groeien de druiven als basis voor bijzondere wijnen. Eten uit de streek, in de streek. Met liefde geteeld, met passie bereid. Dat is het bourgondische leven in het zuiden. Proef, ontdek en geniet!

Bourgondisch genieten in het mooie zuiden

De beste restaurants

Wie Zuid-Limburg zegt, zegt bourgondisch genieten! In het uiterste zuiden van Nederland vind je een ruime keuze aan restaurants!

Coquille Gerecht Exclusief Eten Zwitserland
Lumiere Mensen
Café Met Terras In Eijsden In Zuid Limburg

Lunchen, brunchen en borrelen

In het prachtige heuvelland en de gezellige steden vind je veel plekken om jezelf culinair in de watten te laten leggen voor een lunch, brunch en borrel! Van trendy lunchplekjes tot hippe terrassen en van ambachtelijke ijsboerderijen tot knusse cafés.

Burgemeester
Lokaal3

Smakelijke streekproducten

Haal het Limburgse leven in huis. Ontdek en proef het lekkerste en mooiste van de streek. Neem mee naar huis en leef het bourgondische leven!

Vlaai Oven Bakker Groups Events Maastricht Marketing Jonathan Vos
Doosjes Met Bramen, Appelsap En Ander Fruit Bij Fruitboerderij In Bemelen
Zuid Limburg St Martinus3

Culinaire evenementen

Eten, drinken, amuseren en flaneren, dat kunnen ze in Limburg als geen ander! Van wijnfeest tot culinair eetfestijn, in het zuiden moet je zijn!

Preuvenemint Jeanpierregeussens 2
Route D'amuse 2 (Eleven Media)
Wijnrestaurant Op Het Land Groep Mensen Aan Tafel Met Uitzicht

Bourgondisch genieten op zijn best!

Laat je inspireren!

Plank met hapjes streekgerechten Domein Holset

Culinaire blogs

Op deze plekken is Bourgondisch genieten gegarandeerd. Lees over de leukste restaurants, de lekkerste recepten, bijzondere streekproducten en culinaire hotspots in Zuid-Limburg. Eet en drink je mee? Laat je inspireren door deze foodblogs! 

Wahlwiller Wijngaard

Slapen en wijnen tussen de heuvels

Struinen door de wijnvelden, de lekkerste wijnen proeven en dan onder de wol in een knusse B&B. Zoek het avontuur op en slaap in een echt wijnvat!

Op zoek naar iets anders?

Nederland in lockdown

Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte is het advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.