Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

De mooiste routes door Zuid-Limburg

Ontdek het paradijs in je achtertuin Bekijk alle routes

De mooiste routes verzameld voor jou

Eigenlijk hoef je niet ver weg om het vakantiegevoel te krijgen. In Zuid-Limburg raak je gelijk in de juiste stemming. De natuur is zo afwisselend dat er zonder twijfel veel te ontdekken valt, zelfs als je hier al je hele leven woont. Ontdek natuurgebieden waar je nooit eerder van hoorde of waar je nooit de tijd voor nam. Laat je overtuigen door de honderden, met zorg uitgezette routes om heerlijk te wandelen, fietsen, mountainbiken, wielrennen, hardlopen en paardrijden. Het is tijd om het paradijs in je achtertuin te ontdekken...

Wat wil je vandaag gaan doen?

 1. Wandelen

  Wandelen Beleef stap voor stap al het moois dat Zuid-Limburg te bieden heeft

 2. Fietsen

  Fietsen Pak de fiets of de e-bike en verken de mooiste routes in hét fietsparadijs bij uitstek.

 3. Wielrennen

  Wielrennen Bedwing de beroemdste hellingen en dompel jezelf onder in de rijke wielerhistorie van Zuid-Limburg.

 4. Mountainbiken

  Mountainbiken Ben jij klaar voor een spectaculaire MTB-tocht door het Heuvelland? Vind hier alle bewegwijzerde MTB-routes op een rijtje.

 5. Paardrijden & mennen

  Paardrijden & mennen Ontdek de uitgestrekte natuurgebieden op de mooiste ruiter- en menpaden die Zuid-Limburg rijk is

 6. Hardlopen

  Hardlopen Ren jij liever door de bossen of in de vrije natuur? We hebben de 3 mooiste trailruns voor je verzameld.

Herman Wehkamp
Herman Wehkamp Coördinator Routepunt Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg zijn volop routes waar het goed vertoeven is. De meeste zijn bekend bij het grote publiek zoals in het Geuldal, de Brunssummerheide of het Vijlenerbos. Echter, kies ook eens voor een gebied dat minder bekend is. In Schinnen vlakbij Sweikhuizen ligt bijvoorbeeld een prachtig natuurgebied. De wandelpaden of de Windraak-MTB-route zullen je verrassen aldaar!

Tips & verbeterpunten
Tips & verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan het zijn dat toch een gebrek geconstateerd wordt. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

ANWB Auto Mergellandroute

De Auto Mergellandroute in Zuid-Limburg is via een duidelijke bewegwijzering eenvoudig te volgen. Deze fantastische route voert je langs de mooiste dorpen en landschappen van Zuid-Limburg. De route is een geliefde en vaak gereden route door het Limburgse heuvelland. De lengte is ca. 100 kilometer per auto. In de Visit Zuid-Limburg Shops in de regio is een plattegrond van deze route verkrijgbaar.

Meer informatie rondom routes in Zuid-Limburg

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website