Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Routes door Zuid-Limburg

Ontdek het unieke landschap

Sinds jaar en dag maakt het Heuvelland deel uit van een natuurgebied dat zich uitstrekt tot ver buiten de landsgrenzen. Wij begrijpen maar al te goed dat Zuid-Limburg door velen als hét wandel- en fietsparadijs wordt gezien. Het glooiende landschap dat zo typerend is voor dit uitgestrekte natuurgebied biedt niet alleen een scala aan mogelijkheden voor wielrenners en mountainbikers, ook hardlopers en ruiters maken dankbaar gebruik van het unieke landschap. Op deze website vind je de mooiste routes die we met liefde hebben uitgezocht, want als het gaat om actief genieten kent Zuid-Limburg geen grenzen.

Wat wil je vandaag gaan doen?

 1. Wandelen

  Wandelen Beleef stap voor stap al het moois dat Zuid-Limburg te bieden heeft

 2. Fietsen

  Fietsen Pak de fiets of de e-bike en verken de mooiste routes in hét fietsparadijs bij uitstek.

 3. Wielrennen

  Wielrennen Bedwing de beroemdste hellingen en dompel jezelf onder in de rijke wielerhistorie van Zuid-Limburg.

 4. Mountainbiken

  Mountainbiken Ben jij klaar voor een spectaculaire MTB-tocht door het Heuvelland? Vind hier alle bewegwijzerde MTB-routes op een rijtje.

 5. Paardrijden & mennen

  Paardrijden & mennen Ontdek de uitgestrekte natuurgebieden op de mooiste ruiter- en menpaden die Zuid-Limburg rijk is

 6. Hardlopen

  Hardlopen Ren jij liever door de bossen of in de vrije natuur? We hebben de 3 mooiste trailruns voor je verzameld.

Herman Wehkamp
Herman Wehkamp Coördinator Routepunt Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg zijn volop routes waar het goed vertoeven is. De meeste zijn bekend bij het grote publiek zoals in het Geuldal, de Brunssummerheide of het Vijlenerbos. Echter, kies ook eens voor een gebied dat minder bekend is. In Schinnen vlakbij Sweikhuizen ligt bijvoorbeeld een prachtig natuurgebied. De wandelpaden of de Windraak-MTB-route zullen je verrassen aldaar!

Tips & verbeterpunten
Tips & verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan het zijn dat toch een gebrek geconstateerd wordt. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

ANWB Auto Mergellandroute

De Auto Mergellandroute in Zuid-Limburg is via een duidelijke bewegwijzering eenvoudig te volgen. Deze fantastische route voert je langs de mooiste dorpen en landschappen van Zuid-Limburg. De route is een geliefde en vaak gereden route door het Limburgse heuvelland. De lengte is ca. 100 kilometer per auto. In de Visit Zuid-Limburg Shops in de regio is een plattegrond van deze route verkrijgbaar.

Meer informatie rondom routes in Zuid-Limburg

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website