De mooiste routes
van Zuid-Limburg

Heuvel op, heuvel af

In Zuid-Limburg is een vakantiegevoel nooit ver weg. Een uitgebreid netwerk van routes neemt je mee naar plekken die je nooit eerder zag, ook al denk je de weg wel te kennen. Om in alle rust te kunnen genieten van het Zuid-Limburgse landschap, zijn er eindeloos veel wandelroutes en fietsroutes dwars door grote en kleine natuurgebieden die wachten om ontdekt te worden. Waar ga jij heuvel op, heuvel af door Zuid-Limburg? 

Tip: OV-proof routes

Samen met Arriva nemen wij jou mee naar de mooiste, nog onontdekte plekjes in Zuid-Limburg. Met het OV geniet je onbekommerd van een heerlijke dagje wandelen en kun je uitgebreid de tijd nemen voor een welverdiend biertje(s) op het terras. Check onze OV-proof routes, stap in en ga op pad!

Meer dan 500 routes met liefde voor je uitgezocht

Jouw perfecte route vinden gaat eenvoudig met de uitgebreide filteropties. Filter op afstand, moeilijkheidsgraad, plaats of thema. Er is speciale aandacht voor gebruikers van openbaar vervoer of rolstoel en kinderwagen. 

Navigeer je route met één klik vanaf de routepagina. Op het kaartje zie je ook waar langs de route gezellige horecapunten, leuke attracties en bijzondere bezienswaardigheden liggen. Geen heuvel die jou nog tegenhoudt! 

Welke route kies jij?

Meer dan 500 routes hebben wij met liefde voor je uitgezocht, want als het om actief genieten gaat kent Zuid-Limburg geen grenzen.

Kindvriendelijke wandelroutes

Wandel langs routes waar voor de kinderen van alles te doen is en te beleven valt. Met deze 6 op-en-top kidsproof routes lopen jullie mooi in pas en is iedereen in z'n sas! 

Bestel de leukste routekaarten in de webshop!

Wandelkaart 4 Grensmaasvallei

Daar waar de Maas Zuid-Limburg scheidt van buurland België ontluikt een prachtig gebied gekenmerkt door water, onderscheidende natuur en bruisende steden vol nieuwe ontwikkelingen: een fantastische reden om in je wandelschoenen te stappen!

Wandelkaart 1 Parkstad Limburg

Parkstad Limburg is een afwisselend gebied dat naast verrassende natuur ook veel te bieden heeft op het gebied van historie en cultuur. De wandelroutes nemen je mee langs het grootste abdijcomplex van de Benelux, een rijk mijnverleden en topattracties.

Wandelkaart 2 Heuvelland West

Wandel mee over de gekleurde paaltjesroutes door Beek, Eijsden, Maastricht, Margraten, Meerssen en Valkenburg: stuk voor stuk unieke plaatsen in het westelijke Heuvelland die je met deze overzichtelijke wandelkaart allemaal ontdekt.

Wandelkaart 3 Heuvelland Oost

Deze onmisbare wandelkaart van het oostelijk deel van het Heuvelland biedt een mooi overzicht over een gedeelte van Parkstad, Vaals en dorpen als Gulpen en Wittem. In dit prachtige gebied geniet je al wandelend van het karakteristieke Heuvelland.

Fietsknooppuntenkaart Zuid-Limburg

De fietsknooppuntenkaart laat je Zuid-Limburg ontdekken als fietsparadijs. Langs de Maas, over de heuvels en door uitgestrekte bossen: met de fietsknooppuntenkaart krijg je snel overzicht over het gebied en plan je makkelijk een mooie fietstocht.

Route vol Verwondering!

Laat je onderweg verwonderen door de schitterende natuur en meer dan 30 verwonderplekken boordevol verhalen. Dankzij de 360 gradentours bewonder je plekken die je normaal niet ziet! 

Samen recreëren op een rij:

  • Vermijd drukte
  • Houd je hond aan de lijn
  • Ruim altijd je afval op
  • Blijf binnen de paden
  • Houd je aan de verkeersregels
  • Geniet van het landschap

Ontspannen op ontdekking

Met niet meer dan een reeks nummers - fietsknooppunten - ga je urenlang onbezorgd fietsplezier tegemoet! Ontdek alle voordelen van het fietsknooppuntensysteem.

Dit vind je ook leuk