De mooiste routes
van Zuid-Limburg

Een uitgebreid netwerk van routes

In Zuid-Limburg is een vakantiegevoel nooit ver weg. Een uitgebreid netwerk van routes neemt je mee naar plekken die je nooit eerder zag, ook al denk je de weg wel te kennen. Om in alle rust te kunnen genieten van het Zuid-Limburgse landschap, zijn er eindeloos veel wandelroutes en fietsroutes dwars door grote en kleine natuurgebieden die wachten om ontdekt te worden.

Welke route kies jij?

Meer dan 400 routes hebben wij met liefde voor je uitgezocht, want als het om actief genieten gaat kent Zuid-Limburg geen grenzen.

Koffie to go tijdens het winterwandelen

Take away-wandelroutes

Heb jij ook zo een zin in een heerlijke winterwandeling mét een verwarmend drankje en lekker stuk Limburgse vlaai onderweg? In Zuid-Limburg kun je in deze lockdown bij veel eetgelegenheden terecht voor een verse cappuccino to-go of ander lekkers!

Tip: OV-proof routes

Samen met Arriva nemen wij jou deze nazomer mee naar de mooiste, nog onontdekte plekjes in Zuid-Limburg. Met het OV geniet je onbekommerd van een heerlijke dagje wandelen en kun je uitgebreid de tijd nemen voor een welverdiend biertje(s) op het terras. Check onze OV-proof routes, stap in en ga op pad! 

Ontdek onze routekaarten

Combideal: 4 wandelkaarten

Deze combideal met vier wandelkaarten van Zuid-Limburg biedt in totaal meer dan 300 wandelroutes. Hiermee ontdek je de leukste paaltjesroutes in het Heuvelland, Parkstad en de Grensmaasvallei. Bestel nu 4 kaarten voor de prijs van 3!

Fietsknooppuntenkaart Zuid-Limburg

Met de fietsknooppuntenkaart krijg je snel overzicht over het gebied en plan je makkelijk een mooie fietstocht.

Mountainbike­routekaart Zuid-Limburg

Helemaal vernieuwd: Geweldige routes met vele single tracks, korte steile klimmetjes en technische afdalingen! Zeker een uitdaging!
Fietsers Bij Knooppunt

Fiets knooppunten ontspannen op ontdekking

Met niet meer dan een reeks nummers ga je urenlang onbezorgd fietsplezier tegemoet! Ontdek alle voordelen van het fietsknooppuntensysteem.

Zomers Panorama Sippenaken, België

Uitje over de grens

Door de internationale ligging van Zuid-Limburg liggen de Duitse en Belgische grensovergangen letterlijk op een steenworp afstand van elkaar. Alleen de grenspalen herinneren nog aan de grenzen met Duitsland en België, want wandelen in de Euregio kent geen grenzen. Neem bijvoorbeeld de ‘Van Vaals naar Aken’ wandelroute waar je in één wandeling door maar liefst drie landen komt. Uniek toch!? Check onze internationale routes

Dit vind je ook leuk

Nederland in lockdown

Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte is het advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.