Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Geschiedenis van Zuid-Limburg

Neem een duik in het onstuimige verleden van deze veelbewogen regio

Er was eens... een prachtige, vruchtbare regio vol heuvels, rivieren en ondergrondse schatten. Prehistorische boeren, bandkeramiekers, vestigden zich zo’n 7000 jaar geleden in dit gebied en kondigde hiermee het begin aan van de rijke geschiedenis van Zuid-Limburg. Eeuwenoude sporen van beschaving, religie, overheersing, oorlog en welvaart vind je tot op de dag van vandaag terug in zeldzame opgravingen, cultureel erfgoed, steenkolenmijnen en interessante musea. Maak een spannende reis door de tijd langs oerboeren, Romeinen, ridders en mijnwerkers.

Ontdek het mysterie rondom het begin van de Zuid-Limburgse beschaving

 1. Oerboeren in de Prehistorie

  Oerboeren in de Prehistorie Zo’n 7000 duizend jaar geleden vond er een revolutie plaats in het menselijk bestaan. Nomaden veranderden in boeren en Zuid-Limburg is de eerste regio van Europa waarin dit plaatsvond.

 2. Romeinen

  Romeinen Bekijk Zuid-Limburg door de ogen van de Romeinen. Vier eeuwen lang maakte het huidige Zuid-Limburg deel uit van het Romeinse Rijk.

 3. In de Middeleeuwen

  In de Middeleeuwen Kerken en kastelen reflecteren het Zuid-Limburgse leven in de duistere Middeleeuwen.

 4. Zuid-Limburgs mijnverleden

  Zuid-Limburgs mijnverleden Ontdek hoe de zwarte steenkool deze regio in zijn greep hield.

 5. Bevrijding

  Bevrijding In 2019 is het 75 jaar geleden dat Zuid-Limburg werd bevrijd van het Nazi-regime. De bevrijding begon op 12 september 1944, toen geallieerde troepen het dorpje Mesch (gemeente Eijsden-Margraten) binnentrokken.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website