Een uniek landschap

Voert je over heuvels en door dalen

Ons unieke landschap maakt Zuid-Limburg het meest markante stukje Nederland. Geroemd om haar groene golvende heuvels, uitgestrekte plateaus, typische vakwerkboerderijen, de bloeiende boomgaarden, graften en holle wegen. Gewild om haar savoir vivre vol cultuur, tradities en liefde voor lokale lekkernijen. Kom ook en waan je in het buitenland!

Mozaïek van landschapselementen

Nergens anders is het land vind je een gevarieerder mozaïek van landschapselementen dan hier. Waar iedere regio zijn eigen bijzondere karakteristieke eigenschappen heeft. Waar je binnen een straal van 30 kilometer telkens weer wordt verrast. Misschien wel omver geblazen. Ieder seizoen opnieuw. Hoe je ook reist. Wat een ontdekkingstocht is dat!

Herfst in het Heuvelland
Wandeling met panorama
Groep Vakwerkhuizen In Het Heuvelland

Een authentieke ik

Niet voor niets heeft Zuid-Limburg het predicaat 'Nationaal Landschap' gekregen, een titel die alleen voor bijzondere landschappen is weggelegd. Daar zijn wij én alle Zuid-Limburgers enorm trots op. We willen jou ons landschap dan ook graag zelf laten ervaren, voelen en ontdekken. Daarom maken we tal van wandel-, fiets- en ruiterroutes kris kras door ons landschap. Met insidertips, waarbij we de innerlijke mens niet vergeten. Want liefde gaat ook door de maag. Dat proef je aan alles!

5 sterren voor Gulp- en Geuldal

Wat maakt dat stukje Heuvelland nou zo bijzonder? Volgens Stichting Natuur en Milieu zit hem dat in de volgende 5 sterwaardige waardes. De beleving, ecologische waarde, cultuur historie, mogelijkheid tot (natuur) recreatie en het unieke karakter. Dát is het bezoeken zeker waard. Ja, toch?

Een ode aan het Zuid-Limburgse landschap!

De schoonheid van het Zuid-Limburgse landschap is prachtig in beeld gebracht in de film 'My Land'. Een voorproefje dat je doet watertanden!

De Skywalk bij het Drielandenpunt te Vaals

Prachtige panorama hotspots

In een hemelsbreed decor van unieke landschapselementen schiet je panoramabeelden tot je vingers pijn doen. Het leuke is, ze verschillen per seizoen en streek, maar zijn steevast jaloersmakend mooi!

DMT Kattenroth Foto Femke Mooij

Beklim heuvels met de Dutch Mountain Trail

De Dutch Mountain Trail is weliswaar niet de langste, maar wel de zwaarste wandeling van Nederland geworden. De route kan wellicht concurreren met een serieuze tocht in de echte bergen. Het is een ruige wandeltocht van 101 km die de Seven Summits (heuveltoppen) met elkaar verbindt. 

Ons landschap zelf ervaren

Andere must see’s

En er is meer, zoveel meer wat er valt te ontdekken!

Deel jouw Zuid-Limburg met ons!

Deel jouw Zuid-Limburg moment met #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. Wij delen graag jouw leukste plekjes en belevenissen! 

Nederland in lockdown

Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte is het advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.