Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Groot Genhout

Groot Genhout

Gemeente Beek
De oude kern van dit mooie dorp is zorgvuldig bewaard gebleven, terwijl in de nieuwere door uitbreidingen nadrukkelijk aandacht is besteed aan ruimtelijke aspecten en royale groenvoorzieningen. In Genhout bevindt zich de Benedenste Hoeve van Printhagen en de Bovenste Hoeve van Printhagen.

De Benedenste Hoeve is bekend om een van de fraaie bakovengebouwtjes die hier te zien is. De Bovenste Hoeve bestaat uit drie losse gebouwen om een ruime binnenplaats. De St. Hubertuskerk in Genhout werd beroemd door de schilderingen in gewelf, grote gebrandschilderde ramen en beroemde beeldhouwwerken. De kerk is een kostbaar kleinood in dit Limburgse landschap.

Routes in Groot Genhout