Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? 

Ga veilig op pad.

Bloesembomen tijdens zonsopkomst

Dit is Zuid-Limburg

Het buitenland is dichterbij dan je denkt

Daar waar de heuvels langs de Maas oprijzen, de kerkklokken luiden, de aardbodem haar schatten onthult en het landschap tegelijk lieflijk en wild kan zijn: dat is Zuid-Limburg. Te midden van deze natuur genieten we van alle cultuur en historie die Zuid-Limburg te bieden heeft. In Zuid-Limburg is eindeloos veel te beleven, of je nou cultuursnuiver, sportieveling of rustzoeker bent. Wie had gedacht dat een stukje buitenland zo dichtbij kon zijn?

Lentekriebels

Ruik je de lente? Kies de perfecte lentewandeling langs hoogstamboomgaarden vol bloesem, strijk neer en picknick op idyllische plekjes met geweldige panorama’s (mét buitenlandgevoel!). Ben je deze lente vol nieuwe energie? Stap op je mountainbike voor een wilde rit of fiets de Mergellandfietsroute. Zet de bloemetjes buiten in Zuid-Limburg: even helemaal weg, maar toch dichtbij.

Bloesembomen met heuvels op de achtergrond
Een koe op een heuvel met de kerk van Vijlen op de achtergrond

Weinig fijners dan het zuiden

Wandelaar in Vijlenerbos met hoed en wandelstok

‘Enne?!’

Elk klein plaatsje heeft hier zijn eigen dialect. Jou geeft het een vakantiegevoel, de Limburger een gevoel van thuiskomen en vertrouwdheid. Wij leren je de basics! 

Buitenland in eigen land

Om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur hoef je Nederland niet uit. Dit stukje Nederland dat zo verschilt van de rest, dat wil je ontdekken, voelen en proeven. Laat je inspireren door onze Bourgondische cultuur, waar moderne bewegingen en eeuwenoude tradities opbloeien. Je hoeft niet af te reizen naar Italië, hoor. Wij hebben Eys, waar je na een prachtige wandeling wordt beloond met een Toscane-waardig uitzicht.

Veelzijdig Zuid-Limburg

Je wist al dat Zuid-Limburg verschilt van de rest van Nederland, maar ook binnen zijn eigen grenzen heeft de regio vele gezichten. Onmisbaar is het beroemde Heuvelland, met daaromheen allerlei onontdekte parels van de natuur. Om elke hoek word je getrakteerd op een ander uitzicht én een ander dialect. In het stadse leven vind je zowel Romeinse sporen als street art waarvan de verf nog niet droog is.

Foto met prachtig zonovergoten heuvellandschap in Elkenrade
Quatro bioscoop Romein street art met fietser

Liefde voor het goede leven

Ondanks die verschillen blijft één ding hetzelfde: de Zuid-Limburgers weten wat genieten is. Vier samen met ons het goede leven; achteroverleunend met een goed glas wijn of groot stuk vlaai op een zonnig terras of met de hele familie aan een lange tafel bomvol streekproducten. Wist je trouwens dat de temperatuur in dit zonnige zuiden altijd een paar graden hoger ligt dan in de rest van het land? Als dat geen vakantiegevoel geeft…

Drie Stukken Limburgse Vlaai Met Slagroom Op Bedieningsblad In Zuid Limburg
Proosten Glas Wijn Verticaal
⟶ Blog van Along came an elephant
Meisje kijkend naar windmolen in heuvellandschap

Sprookjesachtig slenteren

In Zuid-Limburg vind je het perfecte thuis weg van huis voor een weekend weg. Laat je meenemen door het zonnige zuiden met dit verslag van een mini-roadtrip, langs pittoreske Limburgse dorpjes en wijnranken. 

Lees verder
Mei Den Banholt

Een bijzondere cultuur

Als het even kan, nemen we hier uitgebreid tijd voor elkaar en om te genieten. Onbekenden groeten elkaar op straat, velen genieten nog steeds met volle teugen van het verenigingsleven en de meeste Limburgers koesteren de eeuwenoude tradities.

Wat je niet mag missen

Heb je een bezoekje aan Zuid-Limburg op de planning staan? Wij delen graag deze fijne tips met jou. Doen!

Dit wás Zuid-Limburg

Geniet van hier, in Zuid-Limburg

Ook dicht bij huis kun je genieten, van grootse belevenissen en klein geluk. Geniet van hier, in Zuid-Limburg; een stukje Nederland dat zo verschilt van de rest.

Deel jouw Zuid-Limburg met ons!

Deel jouw Zuid-Limburg moment met #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. Wij delen graag jouw leukste plekjes en belevenissen!