Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Dit is Zuid-Limburg

Het buitenland is dichterbij dan je denkt

Daar waar de heuvels langs de Maas oprijzen, de kerkklokken luiden, de aardbodem haar schatten onthult en het landschap tegelijk lieflijk en wild kan zijn: dat is Zuid-Limburg. Te midden van deze natuur genieten we van alle cultuur en historie die Zuid-Limburg te bieden heeft. In Zuid-Limburg is eindeloos veel te beleven, of je nou cultuursnuiver, sportieveling of rustzoeker bent. Wie had gedacht dat een stukje buitenland zo dichtbij kon zijn?

Winterparadijs Zuid-Limburg: dé winterbestemming van het jaar

Je vindt hier werkelijk alles: je kunt gaan skiën, rodelen of kies de perfecte winterwandeling door de heuvels, in het bos of met geweldige panorama’s (mét buitenlandgevoel!). Liever opwarmen? Stap op je mountainbike voor een wilde rit, blijf lekker warm in de auto zitten tijdens de Mergellandroute, duik met je kids in een subtropisch zwemparadijs of ga met z’n tweetjes voor een dagje wellness. Ontdek het allemaal in Winterparadijs Zuid-Limburg.

Weinig fijners dan het zuiden

‘Enne?!’

Elk klein plaatsje heeft hier zijn eigen dialect. Jou geeft het een vakantiegevoel, de Limburger een gevoel van thuiskomen en vertrouwdheid. Wij leren je de basics! 

Buitenland in eigen land

Om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur hoef je Nederland niet uit. Dit stukje Nederland dat zo verschilt van de rest, dat wil je ontdekken, voelen en proeven. Laat je inspireren door onze Bourgondische cultuur, waar moderne bewegingen en eeuwenoude tradities opbloeien. Je hoeft niet af te reizen naar Italië, hoor. Wij hebben Eys, waar je na een prachtige wandeling wordt beloond met een Toscane-waardig uitzicht.

Veelzijdig Zuid-Limburg

Je wist al dat Zuid-Limburg verschilt van de rest van Nederland, maar ook binnen zijn eigen grenzen heeft de regio vele gezichten. Onmisbaar is het beroemde Heuvelland, met daaromheen allerlei onontdekte parels van de natuur. Om elke hoek word je getrakteerd op een ander uitzicht én een ander dialect. In het stadse leven vind je zowel Romeinse sporen als street art waarvan de verf nog niet droog is.

Liefde voor het goede leven

Ondanks die verschillen blijft één ding hetzelfde: de Zuid-Limburgers weten wat genieten is. Vier samen met ons het goede leven; achteroverleunend met een goed glas wijn of groot stuk vlaai op een zonnig terras of met de hele familie aan een lange tafel bomvol streekproducten. Wist je trouwens dat de temperatuur in dit zonnige zuiden altijd een paar graden hoger ligt dan in de rest van het land? Als dat geen vakantiegevoel geeft…

⟶ Blog van Along came an elephant

Sprookjesachtig slenteren

In Zuid-Limburg vind je het perfecte thuis weg van huis voor een weekend weg. Laat je meenemen door het zonnige zuiden met dit verslag van een mini-roadtrip, langs pittoreske Limburgse dorpjes en wijnranken. 

Lees verder

Een bijzondere cultuur

Als het even kan, nemen we hier uitgebreid tijd voor elkaar en om te genieten. Onbekenden groeten elkaar op straat, velen genieten nog steeds met volle teugen van het verenigingsleven en de meeste Limburgers koesteren de eeuwenoude tradities.

Wat je niet mag missen

Heb je een bezoekje aan Zuid-Limburg op de planning staan? Wij delen graag deze fijne tips met jou. Doen!

Dit wás Zuid-Limburg

Geniet van hier, in Zuid-Limburg

Ook dicht bij huis kun je genieten, van grootse belevenissen en klein geluk. Geniet van hier, in Zuid-Limburg; een stukje Nederland dat zo verschilt van de rest.

Deel jouw Zuid-Limburg met ons!

Deel jouw Zuid-Limburg moment met #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. Wij delen graag jouw leukste plekjes en belevenissen!