Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Susteren

Susteren

Gemeente Echt-Susteren
Midden in het Smalste Stukje Nederland, in de ‘taille van Limburg’ ligt Susteren. Aan de ene kant grenst het meest westelijke stuk Duitsland aan Susteren en aan de andere kant van de Maas begint België. Rondom Susteren ligt een onontdekt, groen en landelijk gebied, waar het vooral heerlijk fietsen is.

In Susteren zelf wil je de Sint-Amelbergabasiliek niet missen, want die is echt indrukwekkend. Hier ligt niet alleen de middeleeuwse Koning Swentibold begraven, naast en onder de oeroude basiliek ligt een schatkamer vol religieuze kunst en relikwieën. Na al deze indrukken laat je historisch Susteren op je inwerken op het pleintje aan de Marktstraat.
Susteren - Foto 0
Susteren - Foto 1

Overnachten in Susteren

Attracties in Susteren

Eten en drinken in Susteren

Evenementen in Susteren

Routes in Susteren

Vervoer in Susteren