Bereikbaarheid
Zuid-Limburg

Hoe reis jij in en naar het zuiden?

Door de ideale Euregionale ligging van Zuid-Limburg komen reizigers van alle windrichtingen naar dit stukje buitenland in eigen land. Met deze tips reis je makkelijk naar en door Zuid-Limburg. Op welke manier kom jij Zuid-Limburg verkennen? 

Reizigersinfo op weg naar Zuid-Limburg

Zuid-Limburg kun je op veel verschillende manieren bereiken. Zuid-Limburg Bereikbaar heeft alle actuele reisinformatie samengevoegd op een handige plattegrond. Zo vind je gemakkelijk jouw route naar Zuid-Limburg en ben je meteen op de hoogte van o.a. de drukte op de weg, beste plekken om te parkeren en je auto op te laden, plekken om je fiets te stallen, de locaties van de treinstations en meer!  

Reis duurzaam en kies voor het OV

Laat de auto eens staan en ga met het openbaar vervoer op reis. Door heel Zuid-Limburg liggen treinstations en de kleinere dorpjes zijn bereikbaar met de bus. Vanuit de trein of bus geniet je van de prachtige uitzichten, zodra je Zuid-Limburg binnenkomt. Je hebt geen stress met parkeren en op deze manier draag je ook nog eens bij aan een duurzaam milieu! 

Van plek naar plek op de fiets

Het Zuid-Limburgse landschap leent zich bij uitstek om te verkennen per fiets. Zijn de heuvels net iets te pittig voor jou? Dan is een e-bike een goed alternatief. In Zuid-Limburg is er een uitgebreid fietsnetwerk en kun je aan de hand van fietsknooppunten zelf je route samenstellen. Onderweg vind je op tal van locaties fietsoplaadpunten en kun je er ook nog voor kiezen om kleine stukjes af te leggen met een deelfiets. 

Overnachten in Zuid-Limburg

Kom jij naar het zuiden? Ontwaak dan op de mooiste droomplekjes! Of je nu slaapt in een knus hotel, bijzondere B&B of in een vakantiehuis met adembenemend uitzicht, overal ervaar je de Zuid-Limburgse gastvrijheid. Waar mogen wij jou binnenkort begroeten?

Te voet op pad in de regio

In Zuid-Limburg vind je om elke hoek wel een wandelpad. We hebben meer dan 350 gratis wandelroutes met liefde voor je uitgezocht. Je kunt je perfecte route vinden met de uitgebreide filteropties. De routes zijn heel eenvoudig met één klik live te navigeren vanaf de routepagina. 

OV-wandelroutes

Gebruik het OV voor een heerlijk dagje wandelen in de Zuid-Limburgse heuvels. Veel stations en haltes zijn het ideale startpunt voor je wandelroute. Een bijkomend voordeel is dat je extra kunt genieten van een welverdiend wijntje of biertje op het terras. 

Natuurtransferia

Wil je lekker aan de wandel, maar ga je toch liever met de auto naar het startpunt van de route? Check dan even de natuurtransferia in Zuid-Limburg. Hier is genoeg plek om je auto te parkeren en vanuit hier de omgeving verder te gaan ontdekken. 

Vermijd drukte

Je hebt er wellicht een beeld van: een zonnig weekend in het Heuvelland… Dat kan nogal druk zijn. Probeer je wandeling of fietstocht doordeweeks te plannen en tijdens de drukkere middag een lusje langs thuis of je vakantiehuis te maken. Ook verschilt de drukte per locatie. Zo zijn sommige trekpleisters zoals het Drielandenpunt, Valkenburg en de omgeving van Epen, snel druk.

Vervoer van A tot Z

De verhuurbedrijven in Zuid-Limburg zijn van alle markten thuis. Kies hier jouw favoriete vervoersmiddel! 

Het ideale startpunt van jouw bezoek!

Bij de winkels van Visit Zuid-Limburg word je op z'n Limburgs gastvrij ontvangen. Op een interactieve manier leer je meer over de rijke historie van de regio, ontrafel je insidertips en word je geïnspireerd om Zuid-Limburg verder te gaan ontdekken. Ook vind je er een breed aanbod aan streekproducten, souvenirs en tickets voor de vele evenementen in de regio. 

Dit vind je vast ook leuk!