Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn weer volledig open. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Ontdek Cultureel Zuid-Limburg

Zuid-Limburg bruist van de evenementen, tentoonstellingen en musea Bekijk het gehele aanbod

Cultureel Zuid-Limburg bruist van de grootse evenementen, bijzondere tentoonstellingen en boeiende musea. Laat je inspireren in de galerieën en ateliers die verscholen liggen door heel het Heuvelland en daarbuiten. Ga op zoek naar een mooi kunststuk voor boven je bank of word zelf creatief tijdens een van vele kunstzinnige workshops. Het hele jaar door kun je cultuur snuiven in de diverse musea of geniet je van een avondje op de rode pluche in een van onze theaters. Ook tijdens jouw bezoek is er van alles te ontdekken.

Ontdek de bijzondere tentoonstellingen, musea en culturele evenementen

 1. Ateliers

  Ateliers In Zuid-Limburg broeit creativiteit op de meest onverwachte locaties. Wij helpen je met het vinden van de leukste ateliers vol bijzondere kunst.

 2. Galerieën

  Galerieën Bewonder allerlei vormen van kunst in de galerieën van Zuid-Limburg. Je vindt de galerieën in klein en groot formaat, maar één ding is zeker: je ontdekt er altijd iets bijzonders.

 3. Musea

  Musea Je hoeft niet te wachten op een regenachtige dag om je onder te dompelen in een van de leuke musea van Zuid-Limburg. Stoffig en saai zijn ze allang niet meer!

 4. Exposities en tentoonstellingen

  Exposities en tentoonstellingen Geef je bezoek aan Zuid-Limburg extra kleur door het bezoeken van een van de tijdelijke exposities en tentoonstellingen.

 5. Culturele evenementen

  Culturele evenementen Voor muziekliefhebbers, feestgangers, sportfanaten en lekkerbekken: de evenementen in Zuid-Limburg zijn een plekje in jouw agenda waard.

 6. Theaters

  Theaters Ssst… de voorstelling gaat bijna beginnen! Mis niets van het Zuid-Limburgse theaterseizoen, want in onze regionale theaters is van alles te zien en te beleven.

Must-see:

Street art in Zuid-Limburg

Street art in Zuid-Limburg

Overdekte kunstgalerijen zijn niet langer de standaard. In Parkstad, en met name Heerlen, vind je overal kunst op straat: street art. Van kleine, verstopte mini-schilderijtjes tot enorme muurschilderingen van internationale kunstenaars… Heerlen zit er vol mee. En je mag er gratis van komen genieten.

Meer over Street art in Zuid-Limburg
TEFAF

TEFAF

Kunstzinnig Zuid-Limburg bereikt eens per jaar een absoluut summum tijdens de meest toonaangevende kunstbeurs ter wereld. Sinds 1975 komen kunstliefhebbers over de hele wereld naar de TEFAF, The European Fine Art Fair in Maastricht. Kunst kopen, kunst bewonderen, kunst beleven… de TEFAF is genieten van kunst op het hoogste niveau. In aanvulling op het traditionele aanbod van oude meesters en antiek, zijn er tegenwoordig ook unieke stukken uit de moderne kunst, maar ook fotografie, juwelen en design.

Meer over Tefaf

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website