Ontdek Cultureel Zuid-Limburg

Ontdek de bijzondere tentoonstellingen, musea en culturele evenementen

Cultureel Zuid-Limburg bruist van de grootse evenementen, bijzondere tentoonstellingen en boeiende musea. Laat je inspireren in de galerieën en ateliers die verscholen liggen door heel het Heuvelland en daarbuiten.

Ga op zoek naar een mooi kunststuk voor boven je bank of word zelf creatief tijdens een van vele kunstzinnige workshops. Het hele jaar door kun je cultuur snuiven in de diverse musea of geniet je van een avondje op de rode pluche in een van onze theaters. Ook tijdens jouw bezoek is er van alles te ontdekken.

Wat kies jij?

Kom jij ook cultuursnuiven?

Het rijke verleden van Zuid-Limburg blijft springlevernd door het koesteren van de bijzondere cultuur en tradities. Kijk je mee? 

Bekijk Zuid-Limburg met artistieke blik

Fietsroute Het Heuvelland door de ogen van een kunstenaar

Ga mee op pad met in de inspirerende wereld van Sjef Hutschemakers. Volg deze fietsroute van ca. 35 km en zet voor eventjes de kunstenaarsbril op.

Street Art Route Heerlen

Ontdek dé mural-hoofdstad van Nederland: overal in Heerlen vind je de mooiste kunstwerken. Deze route van 4 km voert je langs de belangrijkste murals en ook langs de kleinere verborgen schatten van de stad.

Kuieren langs kunst in Gulpen

Tijdens deze wandelroute van 2 km dwars door het hart van Gulpen word je verrast door de verscheidenheid aan kunst in de openbare ruimte. En wie een aantal hoogtemeters niet schuwt, geniet met een extra lus over de Gulperberg van het panoramisch uitzicht.

Kuieren langs kunst

Van gevelsteen tot muurschildering en van standbeeld tot fontein, tijdens deze wandelroute dwars door het hart van Gulpen word je verrast door de verscheidenheid aan kunst in de openbare ruimte. Creaties van lokale kunstenaars van vroeger en nu vertellen tot de verbeelding sprekende verhalen die zich afspelen in Gulpen en ver daarbuiten. 

Nog meer kunst!