Wandelen in Zuid-Limburg

Stap voor stap de regio verkennen

Het landschap van Zuid-Limburg is uniek voor Nederland. Eeuwenoude holle wegen, open plateaus en bosrijke gebieden wisselen elkaar af met pittoreske dorpen en authentieke steden. Op onze website vind je een uitgebreid aanbod wandelroutes van diverse afstanden en thema’s. Van Euregionale, culinaire wandelingen, tot de leukste stadswandelingen; het kan allemaal in het gezellige en unieke Zuid-Limburg.

Stads-, dorps- en natuurwandelingen

Wat dacht je van een wandeling door de intieme straatjes van Maastricht? Of geniet je liever van een betoverend uitzicht over Valkenburg? Ontdek natuurgebieden zoals de Brunssummerheide, het Gerendal of het Vijlenerbos. Welke wandeling je ook kiest, we helpen je graag op weg met informatie en nuttige tips.

Bekijk de routes

Grensoverschrijdende wandelroutes

Door de internationale ligging van Zuid-Limburg liggen de Duitse en Belgische grensovergangen letterlijk op een steenworp afstand van elkaar. Alleen de grenspalen herinneren nog aan de grenzen met Duitsland en België, want wandelen in de Euregio kent geen grenzen. Neem bijvoorbeeld de ‘Van Vaals naar Aken’ wandelroute waar u in één wandeling door maar liefst drie landen komt. Uniek toch!?

Bekijk de routes

Culinaire wandelroutes

Zuid-Limburg staat niet alleen bekend om het unieke landschap maar ook om de Bourgondische gastvrijheid. Met een van onze culinaire wandelingen combineer je het beste wat het Zuiden van Limburg te bieden heeft. Ben je op zoek naar een wandeling die langs een aantal bierbrouwerijen voert of ben je meer geïnteresseerd in de wijnbouw en bezoek je liever een wijngaard? Behalve bier- en wijnwandelingen zijn er ook ‘Hap en Stap’ wandelingen. Van een rondleiding in een stroopfabriek tot een bezoek aan meerdere horecagelegenheden.

Bekijk het overzicht en laat u onderweg verwennen

Wandelevenementen

Goed nieuws voor iedereen die graag samen loopt met andere wandelaars. De nostalgische dorpen en authentieke steden maken Zuid-Limburg zeer geschikt voor sfeervolle start- en finishlocaties van diverse wandelevenementen. Ieder jaar worden er in het Zuiden van Limburg verschillende evenementen georganiseerd. Van de Wandeldriedaagse en de Abdijentocht tot de Heuvelland 4 Daagse en de Kennedymars.

Bekijk alle wandelevenementen

Slecht ter been?

In Zuid-Limburg zijn er ook routes beschikbaar voor mensen die slecht ter been zijn. Ook zijn er routes voor mensen met een kinderwagen of rollator. Deze routes zijn net iets minder heuvelachtig, verhard en hebben geen trappen onderweg.

Bekijk de routes
Marga
Marga Visit Zuid-Limburg Shop Vaals

Behalve het Drielandenpunt heeft Vaals nog veel meer te bieden. Tijdens de historische stadswandeling in Vaals ontdek je de vele romantische steegjes en de prachtige oude panden en monumenten. Veel wandelplezier!

Wandelgemeente van het jaar 2019!

Valkenburg aan de Geul is door Wandelkrant Te Voet uitgeroepen tot wandelgemeente van Nederland! Het goudgele mergel en bronsgroen natuurschoon vormen een indrukwekkend decor waar wandelaars genieten van bijzondere vergezichten, prachtige hellingbossen en holle wegen. Valkenburg is hiermee uniek in Nederland! Ga je ook op pad? Onze wandelroute-tip: Hoogtewandeling Valkenburg aan de Geul.

Bestel nu eenvoudig via de webshop

Op pad met de juiste spullen!

Ga je graag wandelen? Dan zijn goede wandelspullen zeker belangrijk. Je kunt dan optimaal genieten van de natuur zonder vervelende pijntjes aan je voeten. Bezoek daarom eens Mulders de Buitenspecialist te Limbricht (Sittard). Hier vind je de juiste spullen voor de perfecte wandeling.

Lees meer

Nog meer wandelplezier

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website