Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Maasband

Maasband

Gemeente Stein
In een uithoek van Zuid-Limburg ligt een lieflijk gehucht dat bestaat uit drie straten. Toch is er een café, een restaurantje en een kapel. Bij het café krijg je ijs, het restaurant heeft een idyllisch Maasterras en de kapel herdenkt een lugubere gebeurtenis. De Moordkruiskapel is geplaatst ter ere van een 45-jarige Maasbandse vrouw die begin 19e eeuw vermoord werd op haar erf door een boze buurman..

Sindsdien lijkt de rust wedergekeerd. De nabije grindwinning wordt afgebouwd en de riviernatuur krijgt alle kans om uit te breiden. De omgeving is landelijk en vogelrijk. Ideaal om te verkennen tijdens een wandeling of fietstocht.

Maasband - Foto 0
Maasband - Foto 1
Maasband - Foto 2

Routes in Maasband