Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd?

Ga veilig op pad.

Elsloo

Gemeente Stein
Elsloo heeft Bandkeramische “wortels”. Opgravingen in het midden van deze eeuw verricht, hebben dat aangetoond. De vondsten zijn zo uniek dat de bandkeramische historie van Elsloo een internationaal en nationaal begrip is. Evenzo is de Romeinse tijd niet ongemerkt aan Elsloo voorbij gegaan. De oorspronkelijke middeleeuwse burcht van Elsloo werd omstreeks 1640 definitief door de Maas verzwolgen. Daarna werd het huidige kasteelcomplex gebouwd. 

Diverse inwoners van Elsloo verdienden hun bestaan met de handel en de scheepvaart op de Maas. Een beroemde Maasschipper uit Elsloo was Jan Coninx wiens huis nog boven op de Maasberg ligt. Hij vervoerde voornamelijk de bekende Naamse steen die in het hele stroomgebied van de Maas als bouwmateriaal werd gebruikt.

Het Heemkundemuseum, gelegen Op de Berg, geeft een goed beeld van de woon- en leefwijze van de vroegere inwoners van Elsloo.

Overnachten in Elsloo

Attracties in Elsloo

Eten en drinken in Elsloo

Routes in Elsloo