Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Elsloo

Elsloo

Gemeente Stein
In de oude kern van Elsloo heeft de tijd stilgestaan. Dit stukje is een onontdekte parel met beklinkerde straten en oude, bakstenen huizen met rood-witte luikjes. Langs de Maas ligt het prachtige Kasteel Elsloo. Oorspronkelijk was het groter, maar de rivier spoelde het gedeeltelijk weg. Er staat nog steeds een sprookjesachtig kasteel met een begroeide kasteeltoren, een oude molen en een kasteelpark vol wandelpaadjes langs bomen, bronnen, watervalletjes en vijvers.
Elsloo is het ‘oudste boerendorp van Nederland’. Hier zijn vondsten gedaan van 5000 voor Christus, die aantonen dat de Bandkeramiekers, Europa’s eerste boeren, zich hier hadden gevestigd. In Streekmuseum Elsloo leer je alles hierover.

Elsloo - Foto 0
Elsloo - Foto 1
Elsloo - Foto 2

Overnachten in Elsloo

Attracties in Elsloo

Eten en drinken in Elsloo

Routes in Elsloo