Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Wellness & onthaasten in Zuid-Limburg

Even weg van alle drukte Bekijk video

Als je ergens écht de tijd voor jezelf kunt nemen, dan is dat in Zuid-Limburg. Door de indrukwekkende natuur, inwoners die tijd en aandacht hebben voor anderen en de vele faciliteiten is dit de ideale plek om te onthaasten. En dat betekent zeker niet stilzitten en niks doen. Maar juist bewust genieten en rust toelaten waardoor je intenser gaat leven.

Het rijke religieuze erfgoed biedt ook ruimte voor spiritualiteit. Zonder religieus te hoeven zijn, kun je op zoek naar de zingeving van je leven. Een cadeautje voor jezelf in een wereld waarin je veel ballen hooghoudt en van alles ‘moet’. Als herboren kun je daarna weer het leven van alledag oppakken.

Wellness & onthaasten in Zuid-Limburg

 1. Wellness & kuren

  Wellness & kuren Wellness staat voor alles wat met ontspanning, genieten, rust en herstellen te maken heeft. In Zuid-Limburg zijn er diverse wellnesscentra waar dit lichamelijk én geestelijk welbevinden alle aandacht krijgt.

 2. Cultuur & spiritualiteit

  Cultuur & spiritualiteit Cultuur en spiritualiteit zijn aan elkaar verbonden. Kunst, muziek en literatuur worden immers vaak gebruikt om spirituele gedachten mee te uiten. In Zuid-Limburg zijn tal van musea, galerieën en exposities te vinden die zich richten op spiritualiteit.

 3. Landschap & wandelingen

  Landschap & wandelingen Een wandeling is een uitstekende manier om te onthaasten. Zuid-Limburg staat bekend om haar schitterende natuur. Het prachtige heuvelland biedt vele wandelmogelijkheden en ook in de rest van de regio kun je er fijn op uit.

 4. Religieus erfgoed

  Religieus erfgoed Zuid-Limburg herbergt nog bijzonder veel religieus erfgoed als kerken, kapellen, kloosters en basilieken. Geniet hier van eeuwenoude schilderingen of neem een moment van bezinning. En steek een kaarsje op. Wie weet brengt het geluk!

 5. Beleven & doen

  Beleven & doen Het is heerlijk om te genieten van de spirituele uitingen van anderen, maar je kunt er ook zelf mee aan de slag gaan. Bijvoorbeeld tijdens een van de bijzondere festivals of evenementen. Of bezoek een stilteweekend, vitaliteitsweek, workshop of cursus.

 6. Spirit Youth

  Spirit Youth In de hektiek van het hedendaagse moderne leven, waar zaken zich met de snelheid van het licht afspelen en je nooit kunnen gaan zitten en ademhalen uit angst om achtergelaten te worden, biedt Spirit Youth je de mogelijkheid te ontsnappen aan de alledaagse spanningen en eisen die je dreigen te overweldigen.

 7. Pelgrimeren in Zuid-Limburg

  Pelgrimeren in Zuid-Limburg Wist je dat je voor een pelgrimstocht Nederland helemaal niet hoeft te verlaten? Het Jacobspad loopt ook gewoon door Zuid-Limburg! Ontdek het religieus verleden, de prachtige omgeving en unieke cultuur van de regio!

Laat je inspireren door meer bijzondere verhalen

Bijzondere ontmoetingen op Abdij Lilbosch

Jenneke nam een kijkje!
Elke dag om vier uur uit bed, bidden, zingen, sober en vooral in stilte leven. Het monnikenbestaan is niet voor iedereen weggelegd.
Lees meer

Wandelen met ezels door het Heuvelland

De ultieme bezinning
Jenneke & Leonie gaan op pad met ezels: de ultieme bezinning in het Heuvelland. Lees en bekijk hier hun avonturen waarbij ze genieten van de rust bij Ezelstal Hans & Grietje.
Lees meer

Wellness en Onthaasten in Valkenburg

Lees en kijk mee met Jenneke & Leonie
Zuid-Limburg is de ideale bestemming als je je helemaal wilt ontdoen van alle drukte. Jenneke en Leonie laten zien hoe je volledig kunt ontspannen in Valkenburg.
Lees meer

"Hier nam opa mij als kleine jongen mee naartoe."

Lees het persoonlijke verhaal van Maarten
Dichtbij het Leven Eijsden-Margraten. Soms is het even zoeken, maar bijzondere plekken zijn er zeker. Maarten vertelt zijn bijzondere plek waar zijn opa hem als kleine jongen mee naartoe nam.
Lees meer

INRI kom je overal tegen, maar wat is het?

Lees mee met Wiel Beijer
"Een wandeling in Zuid-Limburg zonder weg- of veldkruis is als een maaltijd zonder glas wijn", stelt Wiel Beijer. En de letters I.N.R.I kom je overal tegen, maar wat betekent het?
Lees meer

Ontspannen met spirituele schatten langs de weg

Lees en kijk mee met Jenneke & Leonie
Overal verstopt door Zuid-Limburg staan er kleine monumentjes, de zogenaamde wegkruisen. Van hout, steen of metaal en met ieder zijn eigen betekenis
Lees meer
Limburg lonkt
Limburg lonkt Op zoek naar geluk in de regio

Op zoek naar rust, geluk en bijzondere verhalen in Zuid-Limburg? Ontdek de mooiste verhalen en geluksmomentjes op limburglonkt.nl

Lees meer >

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website