Veilig op pad in tijden van corona

Hét advies van de overheid: vier vakantie in eigen land (en met je gezonde verstand). Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Streekproducten
van Zuid-Limburg

Lekkers uit de streek

Zuid Limburg, de meest bourgondische streek van Nederland, staat bekend om haar heerlijke eten en drinken. Niet zo gek dus dat je hier volop keuze hebt uit bijzondere, smaakvolle streekgerechten! Ontdek, proef en neem mee naar huis!

Bijzondere streekproducten uit het zuiden

Typisch Zuid-Limburgse recepten

Thuis kun je de lekkerste Limburgse gerechten op tafel toveren. Neem tijdens je bezoek aan een van de boerderijwinkels lekkere streekproducten mee en duik de keuken in. We hebben een aantal smakelijke recepten voor je geselecteerd, waarmee je je weer helemaal in Zuid-Limburg waant!

 

⟶ Vlog van Jenneke

De waarde van onze streekproducten

Er zijn ontzettend veel streekproductmakers in ons mooie Zuid-Limburg; let er maar eens op! Vooral in het heuvelland zie je overal onderweg uithangborden met streekfruit, eieren, honing, streekgroenten en ander lekkers. Ik ontdek welke reis bijvoorbeeld een appel aflegt van boom tot sap.

Bekijk de vlog

Winkel van watertoren

In de Reus van Schimmert komt alles bij elkaar en wordt lokale voeding toegankelijk, inspirerend en beschikbaar voor iedereen. Hier kun je eten en drinken (kopen) van zover je kunt kijken. Niet verder! 

Dit vind je ook leuk!