Streekproducten
van Zuid-Limburg

Lekkers uit de streek

Zuid-Limburg, de meest bourgondische streek van Nederland, staat bekend om haar heerlijke eten en drinken. Niet zo gek dus dat je hier volop keuze hebt uit bijzondere, smaakvolle streekgerechten! Ontdek, proef en neem mee naar huis!

Bijzondere streekproducten uit het zuiden

Bourgondisch leven is gezond leven

~Longread~

Ontdek de verhalen van Zuid-Limburg, gezien door de ogen van bekende en minder bekende locals. In deze longread vertelt Frank van Eerd waarom hij zoveel van de Zuid-Limburgse streekproducten houdt.

Bestel in onze webshop

Bloesemfietsroute Beekdaelen

Deze bloesemfietsroute Beekdaelen neemt je in 27,1 km mee door de natuur van Sweikhuizen naar Schimmert. Onderweg kom je langs bloeiende boomgaarden en plekjes waar je heerlijke streekproducten proeft.

Bloesemfietsroute Eijsden-Margraten

De bloesemfietsroute Eijsden-Margraten voert je langs de bloesem van de hoogstamboomgaarden rondom Eijsden, Mesch en Sint Geertruid. Je bewondert de traditionele vorm van fruitteelt van dichtbij en veraf.

Fietsroute Langs de Zuid-Limburgse brouwerijen

Ontdek 4 authentieke Zuid-Limburgse bierbrouwerijen in en rondom het Heuvelland per fiets. De 54 kilometer lange fietstocht voert je langs de brouwerijen van Gulpener, Brand, Alfa en de voormalige Leeuw brouwerij. Voor elk wat pils!

Typisch Zuid-Limburgse recepten

Thuis kun je de lekkerste Limburgse gerechten op tafel toveren. Neem tijdens je bezoek aan een van de boerderijwinkels lekkere streekproducten mee en duik de keuken in. We hebben een aantal smakelijke recepten voor je geselecteerd, waarmee je je weer helemaal in Zuid-Limburg waant!

 

⟶ Vlog van Jenneke

De waarde van onze streekproducten

Er zijn ontzettend veel streekproductmakers in ons mooie Zuid-Limburg; let er maar eens op! Vooral in het heuvelland zie je overal onderweg uithangborden met streekfruit, eieren, honing, streekgroenten en ander lekkers. Ik ontdek welke reis bijvoorbeeld een appel aflegt van boom tot sap.

Bekijk de vlog

Dit vind je ook leuk!