Wegwijzer naar verschillende plekken

Plan je bezoek aan Zuid-Limburg

Goed voorbereid op pad

Zuid-Limburg is dé ideale bestemming voor een dagtrip, weekendje weg of weekje vakantie. Staat een bezoek aan Zuid-Limburg op het programma? Ontdek alle vervoersmogelijkheden, de meest bijzondere accommodaties, de lekkerste eetplekjes en de leukste must-do's! Een ding is zeker: de enige prioriteit is genieten! 

Bereikbaarheid van Zuid-Limburg

Zuid-Limburg kun je op veel verschillende manieren bereiken en ook in het zuiden kun je je op meerdere manieren verplaatsen. Kies je voor het OV, kom je met de auto of stap jij sportief op de fiets? Welke vervoersmiddel je ook kiest, alle wegen leiden naar Zuid-Limburg! 

Overnachten op droomplekjes

Een bezoek aan Zuid-Limburg van meerdere dagen betekent ook ontwaken op de mooiste droomplekjes. Sla de gordijnen open, en geniet van de mooiste vergezichten over het glooiende landschap. Vervolgens schuif je aan bij een lekker bourgondisch ontbijt, waarna je weer helemaal opgeladen bent om Zuid-Limburg te gaan ontdekken.

Moeder helpt haar kind met het lopen over de boomstronken in het water bij het blotevoetenpad

Te doen in Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg is er zoveel te beleven voor jong en oud! Bezoek adembenemde attracties, sprookjesachtige pretparken of maak een ritje met de stoomtrein. Ga je liever op ontdekking in de natuur? Ook dan ben je in Zuid-Limburg op de juiste plek! 

Dit is Zuid-Limburg

Zuid-Limburg is niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk het hart van Europa. De Europese gedachte heeft hier altijd geleefd. Dat merk je aan alles: aan de mensen, de bourgondische gewoontjes en het dialect dat overal net iets anders klinkt. Wanneer je jezelf onderdompelt in de verhalen van Zuid-Limburg, en de Limburgse mentaliteit, gastvrijheid en het unieke landschap op je laat inwerken, dan weet je precies wat we bedoelen! 

Een gezin die een filmpje bekijkt in de Visit Zuid Limburg Experience

Het ideale startpunt van je bezoek!

Bij de winkels van Visit Zuid-Limburg word je op z'n Limburgs gastvrij ontvangen. Op een interactieve manier leer je meer over de rijke historie van de regio, ontrafel je insidertips en word je geïnspireerd om Zuid-Limburg verder te gaan ontdekken. Ook vind je er een breed aanbod aan streekproducten, souvenirs en tickets voor de vele evenementen in de regio. 

Lees verder

Nog meer leuks in Zuid-Limburg

Twee dames met backpack wandelen over een onverharde weg richting de heuvels

Routes

Een uitgebreid netwerk van routes neemt je mee naar plekken die je nooit eerder zag. We hebben meer dan 500 routes met liefde voor je uitgezocht.

Evenementen

De evenementen en activiteiten in Zuid-Limburg zijn zo gevarieerd als ons landschap. Van actief, kunst, culinair, historisch, cultureel tot zen. You name it, het is er! 

Vooraanzicht van de gebouwen en terrassen op de historische markt in Sittard

Eten en drinken

Schakel een tandje terug en je voelt je al snel thuis in Zuid-Limburg. Echte genietplekjes zijn overal verspreid en soms een beetje verstopt.