Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Nieuwstadt

Nieuwstadt

Gemeente Echt-Susteren
Er is niet veel nieuw aan het historische vestingstadje Nieuwstadt. Al in de 13e eeuw kreeg het stadsrechten, maar het is nu een dorp. Een bezienswaardig dorp, met een mooie kerk opgetrokken uit mergel, het centrale dorpsplein de Markt en een middeleeuws stratenplan met aan de rand het monumentale herenhuis Huize Witham.

Nieuwstadt ligt ingesloten tussen de Geleenbeek en de Vloedgraaf die vroeger voor veel wateroverlast zorgde. Nu profiteert Nieuwstadt van haar aangename ligging in het groen. Ten noorden van Nieuwstadt ligt natuurgebiedje ’t Hout, waar water en veel dood hout zorgen voor veel verschillende planten en dieren.

Nieuwstadt - Foto 0
Nieuwstadt - Foto 1

Overnachten in Nieuwstadt

Attracties in Nieuwstadt

Eten en drinken in Nieuwstadt

Routes in Nieuwstadt