Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn weer volledig open. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Nieuwstadt

Nieuwstadt

Nieuwstadt ligt in het uiterste zuiden van de gemeente en grenst aan Duitsland en aan de Nederlandse gemeente Sittard-Geleen. Deze kern ligt in de 'taille' van Limburg en is sterk georiënteerd op Sittard. Nieuwstadt is een oude kern in de gemeente Echt-Susteren. Smalle, kronkelende straatjes vindt je in het centrum. Met 3.420 inwoners is Nieuwstadt de grootste 'kleine' kern. Nieuwstadt heeft in het verleden veel te maken gehad met overstromingen. In de jaren 80 en 90 is de Vloedgraaf in haar oorspronkelijke gedaante hersteld en voorzien van meanders, kikkerpoelen en begrazingsgebieden. Dit betekent dat het droog blijft in Nieuwstadt. Daarnaast heeft Nieuwstadt er een gebied bij gekregen waar je prachtig kunt wandelen.

Overnachten in Nieuwstadt

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website