Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Einighausen

Einighausen

Het dorp Einighausen wordt in de oude geschriften vermeld vanaf het begin van de vijftiende eeuw. Het plaatsje, waarin de bevolking leefde van het boerenbedrijf, hoorde bij de vrije rijksheerlijkheid Limbricht en na de Franse tijd bij de gelijknamige gemeente die in 1982 in Sittard opging.

Niet ver van Einighausen, nabij Welschenheuvel, vond in juli 1678 een grote veldslag plaats tussen de Franse troepen van Lodewijk XIV en het leger van de Duitse Keizer. Aan de gedeeltelijke verwoesting van het dorp in dit jaar herinnert de naam Brandstraat. Het dorp bezit nog tal van oude boerenhoeven met hun typische ingangspoorten.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website