Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Genhout

Genhout

Gemeente Beek
Voor een oud dorpje is Genhout ruim opgezet met veel groen. Dat merk je al rondom de mooie St. Hubertuskerk. In de kerk vind je kunst van vele bekende kunstenaars waaronder Henri Jonas, Charles Eyck en Charles Vos. Mooi zijn de plafondschilderingen, de grote gebrandschilderde ramen en de beeldhouwwerken. De façade is geïnspireerd op de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Maastricht.
Genhout is van oorsprong opgedeeld in Klein Genhout en Groot Genhout. In de Printhagerstraat bewonder je enkele mooie, oude carréboerderijen. Verder zijn de gehuchten omgeven door een weids, groen landschap met verrassingen als de gele Sint Hubertusmolen.

Genhout - Foto 0
Genhout - Foto 1

Attracties in Genhout

Routes in Genhout