Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn weer volledig open. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Genhout

Genhout

De oude kern van dit mooie dorp is zorgvuldig bewaard gebleven, terwijl in de nieuwere door uitbreidingen nadrukkelijk aandacht is besteed aan ruimtelijke aspecten en royale groenvoorzieningen.

In Genhout bevindt zich de Benedenste Hoeve van Printhagen en de Bovenste Hoeve van Printhagen. De Benedenste Hoeve is bekend om een van de fraaie bakovengebouwtjes die hier te zien is. De Bovenste Hoeve bestaat uit drie losse gebouwen om een ruime binnenplaats. Deze Hoeve komt waarschijnlijk uit de 19e eeuw.

De St. Hubertuskerk in Genhout werd beroemd door de schilderingen in gewelf, grote gebrandschilderde ramen en beroemde beeldhouwwerken. De kerk is een kostbaar kleinood in dit Limburgse landschap.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website