Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Bezinning

in de Grensmaasvallei

In de Grensmaasvallei bevinden zich enkele van de oudste kerken van ons land. De regio heeft verder een grote ‘heiligendichtheid’, zoals Edith Stein (Echt) en pater Karel Houben (Munstergeleen). Bedevaarten en processies zijn nog geen uitzondering en sommige, zoals de Rosaprocessie (Sittard) en de Susterense heiligdomsvaart, zijn zeer bekend. Tot rust kom je ook bij Vitae Wellness Resort in Sittard. Maak het hoofd leeg in één van de vele sauna’s, geniet van een massage of beauty behandeling.

Op deze plekjes kom je volledig tot rust

1

Pater Karel

Tussen Sittard en Geleen ligt het plaatsje Munstergeleen waar 11 december 1821 Joannes Andreas Houben werd geboren, beter bekend als Pater Karel van Sint Andries. Bij het geboortehuis aan de Geleenbeek is in 1954 de schuur ingericht tot kapel. Een plek waar mensen een bron van kracht en hoop vinden, wanneer ze daar komen voor een kort gebed of om een kaarsje aan te steken of om een wandeling te maken in de tuin. Sinds oktober 2012 is er ook een museum en een winkeltje met religieuze artikelen.

lees meer
2

Oude Salvius kerkje

De oude parochiekerk St. Salvius ligt aan de noordzijde van het dorp Limbricht, nabij Kasteel Limbricht. Het kerkje is vanaf de 9e eeuw, kort na de dood van Sint Salvius in 801, in verschillende fases gebouwd. De uit maaskeien opgebouwde oorspronkelijke muur is nagenoeg geheel bewaard gebleven. In de 11e en eind 13e eeuw is er een priesterkoor aangebouwd. Aan de buitenkant zijn de Romaanse elementen van het koor goed te zien: ronde ramen en rondboog versiering onder de dakrand.

lees meer
3

Dr. Edith Stein Echt

De Stichting Dr. Edith Stein Echt nodigt iedereen graag uit voor een bezoek aan het archief in het 'Trefcentrum Edith Stein' in Echt, waar men uitvoerig geïnformeerd wordt over deze fascinerende heilige vrouw.

Lees meer
4

Schatkamer van de Heilige Amelbergakerk Susteren

Ontdek de unieke schatkamer van de basiliek in Susteren. In de schatkamer bevinden zich waardevolle en zeer oude textilia en liturgische gebruiksvoorwerpen en één van de oudste boeken van het land.

Lees meer

Religieuze evenementen

Meer over de Grensmaasvallei

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website