Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Roosteren

Roosteren

Gemeente Echt-Susteren
Het dorp Roosteren ligt omsloten door een bult van de Grensmaas. Het Belgische Maaseik ligt nog dichterbij dan het Nederlandse Susteren. Roosteren ligt in het Smalste stukje Nederland en bewijst dat hier veel te ontdekken valt.

Zo liggen er in Roosteren maar liefst twee kastelen. Het witte Kasteel Eijckholt ligt midden in het dorp, verstopt achter kasteelmuren en een indrukwekkende wilg. Kasteel Ter Borch is het langsrijden waard, want het heeft een wonderlijke façade. Verder vind je in Roosteren een kerk, een Mariakapel en een Sint-Antoniuskapel die tegelijk een transformatorhuisje is. In Oud-Roosteren lijkt de tijd stil te hebben gestaan.
Roosteren - Foto 0
Roosteren - Foto 1
Roosteren - Foto 2

Overnachten in Roosteren

Attracties in Roosteren

Eten en drinken in Roosteren

Routes in Roosteren