Zuid-Limburg: vakantieplek barstensvol plezier

Voor het héle gezin

Je gezinsvakantie in Zuid-Limburg begint al als je onze grenzen binnenkomt. De naambordjes laten je wennen aan de gezellige taal, als je tenminste niet bent afgeleid door onze unieke natuur in haar pracht en praal. Even rollen je gedachten over de heuvels, jaa, jullie zijn lekker vrij; niks moet en alles mag.

Alle ingrediënten voor de gezelligste gezinsvakantie!

Zuid-Limburg biedt een breed aanbod aan activiteiten, uitjes, accommodaties en evenementen in de mix met bourgondisch smullen voor jong en oud. Kortom: een feestje voor het hele gezin wordt het vast en zeker. Kijk, klik en tot gauw! 

Ontdek EuroParcs!

Zuid-Limburg is uniek in Nederland en dat zijn de vakantieparken van EuroParcs ook. Hier beleef je een vakantie dicht bij huis, met het gevoel van ver weg. Kom jij naar Zuid-Limburg? Goed idee! Bij de vakantieparken van EuroParcs kun je kiezen voor een luxe vakantiehuis, of juist voor de camping met een fijn uitzicht. Tot snel bij EuroParcs!

De leukste dagjes uit met de kinderen

Of de kinderen nu houden van pretparken, dierentuinen, kastelen of liever door een van de leukste musea of natuurgebieden struinen. Het maakt niet uit. In Zuid-Limburg beleef je het allemaal!

Kindvriendelijke smulstekkies

De kindvriendelijke restaurants in Zuid-Limburg combineren vermaak en eten dat kinderen echt oppeuzelen met smaak. Bingo, dát is wat je gezinsvakantie nodig heeft. We selecteerden alvast 9 culinaire kidsproof toppers om je vingers bij af te likken.

Hoteldebotel kindvriendelijke hotels

In een kindvriendelijk hotel in Zuid-Limburg vier je de vakantie van je leven. Lekker ravotten, spanning en avontuur, ongedwongen tafelen en smullen van streekgerechten. 

Volmaakte vakantiehuizen

Vertoeven in een volmaakt vakantiehuis met het hele gezin betekent volop ruimte voor volop vakantiegevoel. Er is keuze genoeg; van buitengewoon luxe tot kinderparadijs. Dat klinkt ideaal, toch? Kiezen maar!

Te gekke kampeerplekken

Voor gezinnen die Zuid-Limburg willen ontdekken op de meest gemoedelijke manier. Uitgerust ontwaken in je eigen caravan of tent tussen de heuvels, in de wei of op de boerderij. Mét adembenemende vergezichten over ons glooiende land.

Voortreffelijke vakantieparken

In een vakantiepark beleef je een gezinsvakantie met alles erop en eraan. Voorzien van alle faciliteiten en aan alle details is gedacht. Onze bungalowparken liggen op de mooiste plekjes in de natuur, zoals de Cauberg of het Drielandenpunt, met alle hotspots in de buurt.

Geweldige groeps­accommodaties

Neem je de hele familie mee, kies dan voor een groepsaccommodatie en je geniet op en top met ‘z’n ahh-lun’. Je waant je in het buitenland, maar verhip: je zit nog gewoon in eigen land. Als dat geen onvergetelijke (lach)momenten worden!

⟶ Blog van Laura

Uitjes onder de kidsproof-loep

Vlogger Laura test in 'Laura's kidspanel' samen met een groepje jonge experts hoe kidsproof de leukste toeristische attracties van Zuid-Limburg zijn. Zij kijken, beleven en ervaren erop los. Benieuwd naar hun oordeel?

Kijk mee!

Boek je gezinsuitje online

Online kaartjesservice Tickli biedt een groot aanbod van event-, attractie- en excursietickets in Zuid-Limburg. Welk uitje jij en je gezin ook kiezen, koop je ticket gewoon alvast online. Lekker makkelijk. Zonder wachtrij!

3 ingrediënten die je gezinsvakantie omtoveren tot ‘haute vacance’

3x bijzonder gezinsproof wandelen

Met deze 3 bijzondere wandelingen tover je een lach bij groot en klein!