Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Eyserbosweg Eys Cypressen Uitzicht

Heerlijk Heuvelland

Bekroond tot vijfsterren landschap van Nederland

In dit met vijf sterren bekroonde landschap liggen nostalgische dorpjes en authentieke stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden. De Geul en Gulp, die eeuwen geleden het landschap vormden, kabbelen nu rustig voort. Geniet van de prachtige panorama's, zie de Geuldal lammeren grazen en rust uit op één van de vele terrasjes. Wil je liever wandelend of fietsend het gebied verkennen? Dan biedt het uitgebreide netwerk van fiets- en wandelroutes uitkomst.

Heuvelland het leven op z'n mooist

Heuvelland Magazine

Maak kennis met de meest zuidelijke gemeenten van Nederland: Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem & Vaals. En ontdek het landschap, de cultuur en de heerlijkheden...

Ontdek het buitenland in eigen land

Binnenkort te doen in het Heuvelland

Net dat beetje extra vakantie

Ontdek de Heuvelland Hotels in het prachtige vijfsterren landschap. Deze kleinschalige familiehotels hebben elk hun eigen charme en liggen op unieke locaties. Ze worden met veel liefde en gastvrijheid gerund door hun gepassioneerde eigenaren. Je wordt hier ontvangen alsof je familie bent en je voelt je direct thuis. Schuif aan bij het ontbijt en ervaar Zuid-Limburg door de ogen van een local.

De leukste fietsroutes door het Heuvelland!

Klein Heuvelland

Maak tijdens deze 41 kilometer lange fietsroute kennis met het Heuvelland in Zuid-Limburg.

Langs Zuid-Limburgse dorpjes

Deze fietsroute voert je door de mooiste dorpen en gehuchten van Zuid-Limburg.

Tussen Geul en Maas

Deze fietstocht voert je door het westelijke deel van het Heuvelland langs karakteristieke dorpjes en adembenemend natuurschoon.

De Drielanden Ronde

De Euregio is een waar fietsparadijs met het Drielandenpunt als (letterlijk) hoogtepunt.

Langs de Zuid-Limburgse brouwerijen

Ontdek 4 authentieke Zuid-Limburgse bierbrouwerijen in en rondom het Heuvelland per fiets.

Door Stoom en Heuvels

Deze adembenemende fietstocht voert je door de heuvels van het prachtige Heuvelland naar het stoomstadje Simpelveld.

Overnachten in het Heuvelland

Ontdek ook andere regio's

Alle dorpen in het Heuvelland

Deel jouw Heuvelland met ons!

Deel jouw Zuid-Limburg moment in het Heuvelland met #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. Wij delen graag jouw leukste plekjes en belevenissen!