Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Stein

Stein

Gemeente Stein
Boven Beek en links van Geleen ligt Stein, een dorp met een stads karakter. Stein heeft een moderne en levendige kern met een overdekt winkelcentrum. Bekend tot in de wijde omtrek is Steinerbos, een groot en groen speelpark voor kinderen. Ooit maakte dat deel uit van Kasteel Stein, waarvan de idyllische ruïne aan de andere kant van Stein ligt. Later werd Steinerbos opgekocht door de Staatsmijnen, die – met het latere DSM en Chemelot – grote invloed uitoefenden op Stein.

Stein kent een lange geschiedenis. Dit is de plek waar de eerste boeren van Europa zich vestigden. In het Museum voor Grafcultuur leer je hier meer over.

Stein - Foto 0
Stein - Foto 1

Overnachten in Stein

Attracties in Stein

Eten en drinken in Stein

Routes in Stein

Rondleidingen in Stein

Winkelen in Stein

Vervoer in Stein