Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Limbricht

Limbricht

Gemeente Sittard-Geleen
Ten westen van Sittard ligt een klein dorp met een karakteristieke historische kern. Het staat bekend om Kasteel Limbricht, een vroegmiddeleeuwse omgrachte motteburcht. Bij de burcht ligt een grote kasteelhoeve. Kasteel Limbricht is een populaire trouwlocatie en heeft een van de mooiste terrassen van Limburg. Ten noorden van het kasteel ligt het Limbrichterbos, een mooi wandelgebied. Een eindje verderop staat nog een mooi kasteel, Kasteel Grasbroek.
Naast Kasteel Limbricht ligt het oude Salviuskerkje. Hier werden de oudste muurschilderingen van Nederland ontdekt, daterend van rond 1300. Ook is een geelkoperen doosje gevonden met stukjes bot van de heilige Salvius.
Limbricht - Foto 0
Limbricht - Foto 1
Limbricht - Foto 2

Overnachten in Limbricht

Attracties in Limbricht

Evenementen in Limbricht

Routes in Limbricht