Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn weer volledig open. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Limbricht

Limbricht

De eerste vermelding van de heren van Limbricht dateert uit de tweede helft van de dertiende eeuw. Ze waren verwant aan de heren van Born. Hun bezit omvatte Limbricht en Einighausen en vormde een vrije heerlijkheid. Tijdens de Franse overheersing werd het kasteel gebruikt als veldhospitaal door het Franse leger op zijn terugtocht uit Rusland.

Op de restanten van een motteburcht uit de twaalfde eeuw werd het kasteel Limbricht gebouwd. Dat gebeurde in de zeventiende eeuw. Van 1956 tot 1984 werd het kasteelcomplex gerestaureerd. De voorburcht biedt momenteel onderdak aan een restaurant, een bowlingbaan en een congrescentrum.

Niet ver van kasteel Limbricht ligt kasteel Grasbroek, waarvan de geschiedenis nauw samenhangt met die van het naburige Born. De muurankers van Grasbroek geven aan dat de bouw van het kasteel in 1596 werd voltooid. Naast de deur van het onlangs geheel gerestaureerde gebouw zijn nog de wapens van de bouwheer Alexander van Drimborn en zijn vrouw te zien. Na de periode Drimborn kwam het kasteel in bezit van de families, die ook kasteel Born bezaten.

Overnachten in Limbricht

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website