Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? 

Ga veilig op pad.

Berg aan de maas

Berg aan de maas

Gemeente Stein
is een plaats in het zuiden van Nederlands Limburg. Zij maakt sinds 1982 deel uit van de Limburgse gemeente Stein. Tot de gemeentelijke herindeling in 1982 behoorde zij tot de voormalige gemeente Urmond, die is opgegaan in de nieuwe fusiegemeente Stein.
Zoals de naam al zegt, is het dorp gelegen langs de rivier de Maas. De toevoeging ‘aan de Maas’ dient ter onderscheiding van het gelijknamige en tevens in Limburg gelegen Berg in de gemeente Valkenburg aan de Geul. Beide plaatsen worden lokaal en in hun naaste omgeving veelal kortweg ‘Berg’ genoemd.

Het dorp was al in de 16e eeuw een parochie met een eigen kerkgebouw. Anno 2007 heeft Berg circa 2050 inwoners, terwijl het inmiddels qua bebouwing eraan vast gelegen gehucht Nattenhoven er circa 170 telt.
In het verleden is Berg meermaals bedreigd door overstromingen van de Maas. Berg ligt, sinds in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw aan de oostelijke zijde het Julianakanaal gegraven is, ingeklemd tussen twee grote waterlopen.
Toeristisch gezien is Berg aan de Maas vooral bekend om haar veerpont. Deze verbinding maakt het mogelijk om voor fietsers en wandelaars van en naar België de Maas over te steken. Veel mensen maken hier gebruik van en vooral in de weekenden en vakanties is het dan ook goed vertoeven. In de diverse cafeetjes met zonovergoten terrassen hangt dan ook een gezellige sfeer. Berg aan de Maas is startpunt voor diverse fiets- en wandelroutes. Voor meer informatie hierover kan de brochure ‘Sprankelend Stein’ geraadpleegd worden.

Attracties in Berg aan de maas

Eten en drinken in Berg aan de maas

Evenementen in Berg aan de maas

Routes in Berg aan de maas

Vervoer in Berg aan de maas