Blik Op Kasteelruine Valkenburg aan de Geul

Welkom in Valkenburg aan de Geul

Veelzijdig en veilig

Welkom in vestingstad Valkenburg! Ga goed voorbereid op pad, kijk hier waar je het beste kunt parkeren.

Valkenburg: kloppend hart van het heuvelland

Verscholen tussen de mosgroene heuvels, in het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland, flonkert het mergelstadje als middelpunt, met haar rijke toeristische traditie: al meer dan 135 jaar een grote trekpleister. Rondom de indrukwekkende kasteelruïne en boven de eeuwenoude gangenstelsels ligt de charmante, middeleeuwse stadskern vol terrassen en winkeltjes. Omringd door een 5-sterrenlandschap zijn rust en natuur nooit ver weg.

Wit Bruggetje Over De Geul Valkenburg

Aan de wandel

Valkenburg aan de Geul is uitgeroepen tot wandelgemeente van Nederland! Het goudgele mergel en bronsgroen natuurschoon vormen een indrukwekkend decor waar wandelaars genieten van bijzondere vergezichten, prachtige hellingbossen en holle wegen. Valkenburg is hiermee uniek in Nederland! 

Er is altijd wat te doen!

Valkenburg barst van de evenementen. Vroeg in het jaar trapt het seizoen af met carnaval, waarna kunst-, muziek-, wieler- en wandelevenementen elkaar opvolgen met in oktober jaarmarkt de Bokkemért en de internationale trekpleister Kerststad Valkenburg als feestelijke afsluiter. Houd de agenda bij de hand!

Visit Zuid-Limburg Experience Valkenburg

Het leukste startpunt van elk bezoek aan Valkenburg vind je in het monumentale Spaanse Leenhof. In de oudste “VVV” van Nederland krijg je persoonlijk advies, handige plattegronden, wandel- en fietsroutes, lekkers uit de streek en cadeautjes. Ook ontdek je de rijke geschiedenis van Zuid-Limburg tijdens een spannende virtual reality film en maak je je eigen gratis fotosouvenir.

Must do's in Valkenburg

Ontdek wat er allemaal in Valkenburg te doen is. Te veel voor één dag? Blijf slapen. Morgen is er nog veel meer te beleven.

Bestel in onze webshop

Fietsroute Klein Heuvelland

Maak tijdens deze 41 kilometer lange fietsroute kennis met het Heuvelland in Zuid-Limburg. Je ontdekt de dorpjes Gulpen, Margraten en Valkenburg aan de Geul, treft de glooiende heuvels en geniet van de indrukwekkende uitzichten onderweg.

Fietsroute Tussen Geul en Maas

Ontdek het prachtige gebied rondom Valkenburg, Margraten en Eijsden per fiets. De 40,2 kilometer lange fietstocht voert je door het westelijke deel van het Heuvelland langs karakteristieke dorpjes en adembenemend natuurschoon.

Fietsroute Langs Zuid-Limburgse dorpjes

Verstopt tussen de heuvels van het Zuid-Limburgse Heuvelland vind je de meest pittoreske dorpjes. Je begint je 35,7 kilometer lange tocht in wielerwalhalla Valkenburg en deze route voert je door de mooiste dorpen en gehuchten van Zuid-Limburg.

Met een gids door Valkenburg

Ga mee met een van onze stadsgidsen! Zij vertellen je de spannendste en mooiste verhalen over het Geulstadje. Tijdens de anderhalf uur durende rondleiding maak je een tijdreis aan de hand van monumentale gebouwen en ontdek je de mooiste plekjes die je anders niet had gevonden…

Slenteren langs boetiekjes

In de winkelstraatjes van Valkenburg vind je tal van kleinere boetieks. Hier kom je voor persoonlijke aandacht en must haves van topkwaliteit. Laat je verrassen door mode, woonaccessoires en delicatessen.

Winkelen in Valkenburg is niet alleen maar winkelen, maar een hele ervaring. Je struint door smalle straten met mergelhuisjes, geniet van het uitzicht op de kasteelruïne en ploft neer op een van de vele terrassen. Maak hier je winkeldag compleet met een lekkere lunch en een koffiepauze mét Limburgse vlaai.

Amuse wandelingen. De lekkerste wandelingen door Valkenburg

Een route, culinaire hapjes en zeker vier uur lang gastvrijheid en gezelligheid: dat zijn de lekkerste wandelingen door Valkenburg. Kies uit één van de thematische routes, ontdek leuke restaurants en Valkenburg zelf op de allerlekkerste manier.

Bordje Kasteeltuin Schaloen Valkenburg

Zo is Valkenburg bereikbaar

Midden in de Euregio, van alle kanten bereikbaar. Maar hoe kom je nu het snelst in Valkenburg? Waar kun je het beste parkeren? En hoeveel kost dat dan?

Voorpret en voorbereiding

Valkenburg vakantie voorpret? Een goede voorbereiding is het halve werk! Wij helpen je op weg met deze info.

Plaatsen in de regio Valkenburg

Deel jouw Valkenburg met ons!

Deel jouw Valkenburg moment met #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. Wij delen graag jouw leukste plekjes en belevenissen!