Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Kerst vieren in
een magische sfeer

Gezellig en gastvrij maar ook rust en ruimte

Vier de mooiste tijd van het jaar in het mooiste stukje Nederland, vier kerst in Zuid-Limburg! Hier wandel je in een levende kerstkaart: kerstmarkten in de grotten, lichtparades door de sfeervol versierde straten, een mooi verlichte kerstboom op het plein en op de achtergrond dat unieke landschap vol kastelen, bossen en heuvels.

Samen veilig kerst vieren

Deze kerst houden we weer rekening met elkaar om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Als je de kerstgedachte in ere houdt, moet dat geen probleem zijn! Waarschijnlijk weet je het wel, maar toch: vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand, draag een mondkapje in publieke binnenruimtes en laat je testen bij verkoudheidsklachten. Plan je bezoek vooraf en houd er rekening mee dat er bij attracties, evenementen en horeca gewerkt zal worden met de CoronaCheck-app. Zo vieren we samen veilig kerst met aandacht voor elkaar.

FB Foto 13 10
2017 Krismis In Vols Koetsier

Onze kersttips!

Met Kerstmis geniet je samen van gezelligheid en gastvrijheid, maar vind je ook rust en ruimte in de natuur. Bezoek bijzondere kerstmarkten, kom lekker kerstshoppen, struin langs kerststalletjes, zoek de maretak in het bos, steek een kaarsje aan in een kapelletje en dompel jezelf onder in de onovertroffen kerstsfeer van Kerststad Valkenburg.

Kom en ervaar de magie zelf!

(deze film is opgenomen voor de Corona-pandemie)

Winterparadijs Zuid-Limburg: dé winterbestemming van het jaar

Ook voor en na Kerst is Zuid-Limburg een waar winterparadijs. Je vindt hier werkelijk alles: je kunt gaan skiën, rodelen of kies de perfecte winterwandeling door de heuvels, in het bos of met geweldige panorama’s (mét buitenlandgevoel!). Liever opwarmen? Stap op je mountainbike voor een wilde rit, blijf lekker warm in de auto zitten tijdens de Mergellandroute, duik met je kids in een subtropisch zwemparadijs of ga met z’n tweetjes voor een dagje wellness. Ontdek het allemaal in Winterparadijs Zuid-Limburg.

Wandelen met winterwonderland panorama
Mergellandschapen op besneeuwde weide in het heuvelland
Photo By Benigno Hoyuela On Unsplash

Bestel je tickets via Tickli

Goed voorbereid op pad? Bestel dan voorafgaand aan je bezoek online tickets voor de diverse kerstactiviteiten in onze ticketshop.

Overnachten op droomplekjes

Wil je wat langer genieten van de kerstvreugde in kerstregio Zuid-Limburg? Hier zijn tal van knusse overnachtingsmogelijkheden en sfeervolle accommodaties, waar je helemaal in de kerstsfeer komt. Overdag is er van alles te beleven en ’s avonds kruip je lekker weg onder de warme donsdeken.

Overnachten Heerlijkheid Vijlen2
Bed Blur Breakfast Cafe 405237

Kerst in Zuid-Limburg: voor ieders wens

VVV Visit winkel Valkenburg kerst

Visit Zuid-Limburg Shops

In de Visit Zuid-Limburg Shops maak je kennis met al het moois dat winters Zuid-Limburg te bieden heeft. Koop een leuk aandenken aan Kerst in Zuid-Limburg of laat je informeren over de diverse kerstevenementen in de Euregio.

Een sprookjeskerst in Zuid-Limburg

Deel jouw meest magische kerstmoment met ons via #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. We delen jouw belevenissen graag met iedereen!