Verleden vervlochten met de Maas

Hallo, RivierPark Maasvallei

In wandelpas of fietstrap de historische steden en markante dorpen van Nederland én België ontdekken in dit nieuwe grensoverschrijdende natuurgebied. Met daarbij een mix van oude stroomgeulen, dijken, afgesneden meanders, uiterwaarden en unieke fauna en flora. Met de tips op deze webpagina voelen jullie je echte vips!

+2

Welkom in het RivierPark Maasvallei

Pak je fiets, trek je wandelschoenen aan en ontdek het Rivierpark Maasvallei!

Wandelroute van het jaar 2021

5 tips om RivierPark Maasvallei te beleven als vips

Savoir vivre in Sittard

Must-see steden-tip! Breng eens een bezoekje historisch Sittard en vergaap je aan de middeleeuwse architectuur, bijzondere kerken en schitterende herenhuizen. En plof neer op een van de vele terrassen. Savoir vivre pur sang.

Bestel in onze webshop

Stein, Hart van de Maasvallei

In het hart van het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei, ligt de gemeente Stein. Laat je verrassen door Stein met zes thematische wandelroutes en de mooiste fietsroute van Stein.

Fietsen langs de Limburgse Maasroute

Daar waar de Maas Limburg binnenstroomt, verandert de internationale fietsroute EuroVelo 19 de komende 160 kilometer in de Limburgse Maasroute. Ontdek samen met deze kaart Limburg langs de Maas: van Maastricht, dwars door de nieuwe natuur van RivierPark Maasvallei, langs de verrassende Maasplassen tot aan Nationaal Park De Maasduinen.

Tip: Fietsen langs de Limburgse Maasroute

Ontdek samen met deze kaart Limburg langs de Maas: van Maastricht, dwars door de nieuwe natuur van RivierPark Maasvallei, langs de verrassende Maasplassen tot aan Nationaal Park de Maasduinen. Neem onderweg een rustmoment bij de enorme kunstwerken die speciaal voor Maasfietsers langs de route zijn geplaatst! 

Ga voor uniek!

Deze 3 natuur hotspots vind je op geen enkele andere plek:

#rivierparkmaasvallei

Voel jij je een kei in RivierPark Maasvallei? Laat dat goddelijke gevoel zien op foto en deel die met ons via #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg.