Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Welkom in RivierPark Maasvallei

...grensverleggend! Meer over RivierPark Maasvallei

Rivier de Maas boetseerde in Limburg door de eeuwen heen een veelzijdig en boeiend landschap. Er ontstond een wirwar van oude stroomgeulen, afgesneden meanders, dijken en uiterwaarden en een typische fauna en flora. Historische steden en markante dorpen getuigen van een verleden vervlochten met de Maas. Pak je fiets, trek je wandelschoenen aan en ontdek het nieuwe grensoverschrijdend (toeristisch recreatief) natuurgebied Rivierpark Maasvallei zelf.

Ontdek RivierPark Maasvallei

Wandelen in RivierPark Maasvallei

De Maasvallei staat garant voor urenlang wandelplezier. Aan Belgische zijde zijn er zes uitgewerkte wandelgebieden, aan Nederlandse zijde één. Samen zijn ze goed voor meer dan 200 km aan wandelroutes die je de mooiste plekjes in het RivierPark tonen. In Nederland wordt er momenteel hard gewerkt aan de verdere uitbouw van het RivierPark Maasvallei. Echter kun je het gebied wel al verkennen vanuit de verschillende Maasdorpen. Er is ook al één wandelgebied uitgewerkt: Borgharen. Hiervoor is ook een speciale ontdekkingskaart gemaakt.

Storytelling routes
Naast de routes langs de Maas zijn er ook routes door de verschillende authentieke Maasdorpen. De Maasdorpen hebben allen hun eigen identiteit, maar bovenal bijzondere dorpsverhalen. Op dit moment zijn al twee storytelling routes beschikbaar, te weten door het Maasdorp Obbicht en Geulle. Je vind de routes via de storytelling route app izi.travel.

Fietsen in RivierPark Maasvallei

Fietsend door het RivierPark Maasvallei wordt de eigenheid en charme van het gebied onmiddellijk duidelijk. De winterdijken zijn autovrij zodat je er ongestoord kilometers aan elkaar kan rijgen terwijl je ten volle geniet van het prachtige uitzicht. Niet voor niets is de Maasvallei de nummer één streek voor fietstoeristen! Dankzij het uitgebreide fietsroutenetwerk in België en Nederland kun je je eigen fietsroute samenstellen aan de hand van fietsknooppunten die in beide richtingen aangegeven staan. Zo bepaal je zelf welke richting je uitgaat en hoe lang de rit is. De fietsroutenetwerken sluiten naadloos op elkaar aan. Het systeem is hetzelfde, alleen de kleur van de bordjes verschilt. In België volg je blauwe bordjes, in Nederland groene. Een handig instrument tijdens het bepalen van je route is de Grensoverschrijdende fietskaart (ca. 6 euro). Met deze kaart sluit je naadloos aan op het fietsroutenetwerk in Nederland en Duitsland.

In het RivierPark Maasvallei kun je zowel genieten van de Nederlandse en Belgische gastvrijheid. Je kunt beide landen bereiken via bruggen, maar via één van de vijf veerpontjes is natuurlijk veel leuker. Kijk op www.rivierparkmaasvallei.eu voor de locaties en actuele vaartijden.

Sven Kools
Sven Kools Op pad met een Maasverkkener

Onder begeleiding van een MaasVerkenner kan je het RivierPark Maasvallei op een bijzondere en interessante manier verkennen. Onderweg vertellen ze je wat meer over de Maas, haar geschiedenis en de bewoners in en langs het water. Klik hier voor een overzicht van de Maasverkenner excursies.

De Maasverkenner neemt je meer door het RivierPark Maasvallei

RivierPark Maasvallei is gelegen in de regio de Grensmaasvallei. In dit zacht glooiende en bijna vlakke noordelijke deel van Zuid-Limburg treft u, op het smalste stuk van Nederland in het weidse uiterwaardenlandschap van de Maas, een unieke regio aan. In de Grensmaasvallei worden de moderne vooruitgang en industrie gecombineerd met het échte Limburgse ‘savoir vivre’. In de historische, levendige binnenstad van Sittard kunt u zich nog vergapen aan middeleeuwse gebouwen, vele bijzondere kerken en schitterende herenhuizen.

Meer over de Grensmaasvallei

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website