Op pad met een Maasverkenner bij de grenspaal

Verleden vervlochten met de Maas

Hallo, RivierPark Maasvallei

In wandelpas of fietstrap de historische steden en markante dorpen van Nederland én België ontdekken in dit nieuwe grensoverschrijdende natuurgebied. Met daarbij een mix van oude stroomgeulen, dijken, afgesneden meanders, uiterwaarden en unieke fauna en flora. Met de tips op deze webpagina voelen jullie je echte vips!

Welkom in het RivierPark Maasvallei

Pak je fiets, trek je wandelschoenen aan en ontdek het Rivierpark Maasvallei!

Wandelroute van het jaar 2021

Wandelaars lopen langs het water in de Maasvallei

Wandelroute van het jaar 2021

Deze grensoverschrijdende tocht van 137 km verbindt de 11 Nederlandse en Belgische Maasgemeenten in het RivierPark Maasvallei en brengt je langs de mooiste landschappen en gezellige dorpjes. De wandeling werd in april 2021 verkozen als 'Beste wandelroute van de Benelux'

5 tips om RivierPark Maasvallei te beleven als vips

Het veerpontje met fietsers steekt de Maas over van Nederland naar België
1

Veerpontjes voor extra fun

Ga kris kras over het water met één van de vijf veerpontjes en geniet op en top van de Belgische- én Nederlandse gastvrijheid. Hoe leuk!

Een kindje kijkt met zijn opa en oma naar het water in de Maas
2

Verkennen op bijzonder niveau

Wie kan je beter op sleeptouw nemen en alles ins & outs van dit grensoverschrijdende natuurgebied vertellen dan een échte MaasVerkenner? Zo leer je RivierPark Maasvallei wel op een heel interessante en bijzondere manier kennen.

De natuur en de Maas rondom Borgharen
3

Borgharen wandelkaart

Dat je volop kunt wandelen in RivierPark Maasvallei dát moge duidelijk zijn. Maar wist je dat er voor Borgharen een speciale ontdekkingskaart bestaat die je dwars door het gebied leidt? De mooie Maasdorpjes Geulle aan de Maas en Itteren zijn leuk om te ontdekken als je op zoek bent naar prachtige uitzichtpunten.

Op pad met een Maasverkenner bij de grenspaal
4

Lange Afstands-wandeling

Deze grensoverschrijdende tocht van 137 km verbindt de 11 Nederlandse en Belgische gemeenten in het RivierPark Maasvallei en brengt je langs de mooiste landschappen en gezellige dorpjes. Wandelen kan in etappes, waarvoor meerdere aanlooproutes zijn ontwikkeld, zoals vanuit Sittard.

 

Een vrouw met fiets aan haar hand loopt het veerpontje op
5

Trek je eigen fietsplan

Op de autovrije dijken is het vredig doortrappen en smullen van Maasvallei’s charmes. Terecht dé nr 1 streek voor fietstoeristen! Dankzij het uitgebreide fietsroutenetwerk in NL én BE stel je je eigen fietsroute simpel samen via fietsknooppunten. Het systeem is hetzelfde, alleen de kleur van de bordjes verschilt. In België volg je blauwe bordjes, in Nederland groene!

Basiliek en Mariapark in Sittard met close up van de torentjes

Savoir vivre in Sittard

Must-see steden-tip! Breng eens een bezoekje historisch Sittard en vergaap je aan de middeleeuwse architectuur, bijzondere kerken en schitterende herenhuizen. En plof neer op een van de vele terrassen. Savoir vivre pur sang.

Bestel in onze webshop

Stein, Hart van de Maasvallei

In het hart van het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei, ligt de gemeente Stein. Laat je verrassen door Stein met zes thematische wandelroutes en de mooiste fietsroute van Stein.

Fietsen langs de Limburgse Maasroute

Daar waar de Maas Limburg binnenstroomt, verandert de internationale fietsroute EuroVelo 19 de komende 160 kilometer in de Limburgse Maasroute. Ontdek samen met deze kaart Limburg langs de Maas: van Maastricht, dwars door de nieuwe natuur van RivierPark Maasvallei, langs de verrassende Maasplassen tot aan Nationaal Park De Maasduinen.
Meisje zit op een grote klapstoel bij de Maasroute

Tip: Fietsen langs de Limburgse Maasroute

Ontdek samen met deze kaart Limburg langs de Maas: van Maastricht, dwars door de nieuwe natuur van RivierPark Maasvallei, langs de verrassende Maasplassen tot aan Nationaal Park de Maasduinen. Neem onderweg een rustmoment bij de enorme kunstwerken die speciaal voor Maasfietsers langs de route zijn geplaatst! 

Lees verder

Ga voor uniek!

Deze 3 natuur hotspots vind je op geen enkele andere plek:

Groene Hotspot Maasvallei Water Met Paarse Bloemen Op Voorgrond

Groene hotspots

Als één regio groen ziet, dat is het Zuid-Limburg wel. Maar wat zijn nu de échte groene bijzondere hotspots met hoge natuurwaarde? Check ze hier!

Lees verder
Koeien in het Ingendael bij een afgebroken boomtak in een mysterieuze setting met mist

10 highlights Geul & Maas

Natuurgebied Buitengoed Geul & Maas zit vol roerige rivierdalen, statige molens en vintage kastelen. Met deze 10 tips haal je alles uit je bezoek.

Lees verder
Kalfjes met dikke vacht in de Schinveldse bossen

Schinveldse bossen

Met deze 5 highlights en 3 smulstekkies ben jij klaar voor de ultieme ontdekkingstocht door het meest noordoostelijkste puntje Zuid-Limburg.

Lees verder

#rivierparkmaasvallei

Voel jij je een kei in RivierPark Maasvallei? Laat dat goddelijke gevoel zien op foto en deel die met ons via #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg.