Kinderen varen over het water op een vondel

Erop uit in de Grensmaasvallei...

Op het gebied van attracties en bezienswaardigheden is de Grensmaasvallei nog relatief onbekend. En dat terwijl er juist ontzettend veel te doen én te zien is. Zo zijn er enkele sfeervolle familieparken, leuke attracties voor jong en oud en bijzondere musea, maar ook vele kleinschalige pareltjes zoals rondleidingen door een brouwerij.

Attractie tips in de Grensmaasvallei

Jonge vrouw met zwarte helm in kart

All in Echt

All in Echt met o.a. een kartbaan, zes volautomatische bowlingbanen, een spectaculaire lasergame arena en diverse paintball terreinen. All in Echt beschikt over multifunctionele ruimtes, uiteenlopend van een grote zaal tot een pittoresk Limburgs Café.

Binnenplaats van Kasteel Limbricht met zicht op het kasteel

Kasteel Limbricht

Bezoekers voelen zich meteen thuis in het hart van Landgoed Kasteel Limbricht, het proeflokaal. Dit is eigentijds ingericht en bezoekers kunnen hier van de gerechten van een veelzijdige bourgondische kleine kaart genieten. De keukenbrigade werkt met dagverse producten die in de eigen charcuterie en keuken bereid worden, aangevuld met groenten en kruiden uit de groentekas en kruidentuin.

Ooievaar in Kasteelpark Born

Kasteelpark Born

De trompetzwanen begroeten de bezoekers enthousiast met hun trompetgeschal en ook de nandoes en alpaca’s komen nieuwsgierig een kijkje nemen. In het park wandelen bezoekers onder meer langs kamelen, herten, neusberen, lynxen, otters, stekelvarkens en apen. Ook het Kriebelhuis is een bezoek waard.

Detail foto van een escape room van Escape Center Limburg in Sittard

Escape Centrum Limburg

Escape Centrum Limburg is een spannend en uitdagend reallife spel. Bezoekers hebben maximaal een uur de tijd om door middel van puzzels, raadsels en goed samenwerken de mysteries op te lossen en te ontsnappen. Momenteel is er een kamer geopend: Helstraat 666. Lukt het om te ontsnappen?

Persoon die klimt op een van de klimwanden bij I-vy CLimbing Sittard

I-VY Climbing

I-VY Climbing is een modern, multifunctioneel klimcentrum, gelegen in Sittard. Fun, Lead, Boulder, Speed. Bij I-VY Climbing vind je alle klimactiviteiten onder één dak! Maak kennis met de klimsport en doe mee aan een introductieles. Onder professionele begeleiding leer je veilig klimmen.

 

Alle attracties en bezienswaardigheden in Grensmaasvallei:

Weergeven op de kaart

Unieke musea in de Grensmaasvallei

Archeologisch museum Stein

In dit museum reis je terug in de tijd naar de bandkeramiekers: de eerste inwoners van Zuid-Limburg! 

Lees meer

Fortuna Museum

Bewonder de enerverende historie van de voetbalclub Fortuna Sittard.

Lees meer

Museum Het Nieuwe Domein

Bezoek het bijzondere museum voor hedendaagse kunt en stedelijke historie en archeologie in de De Domijnen Sittard.

Lees meer

Museum van de vrouw

Herkenbaar voor velen, interessant voor iedereen! Het leven van de 'gewone vrouw' in ál haar facetten.

Lees meer
Roeivijver in het Steinerbos in Stein

Erop uit in de Grensmaasvallei

Weten welke attracties en musea je nog meer tegenkomt in de Grensmaasvallei? Bekijk het volledige aanbod en noteer je volgende uitje alvast in je agenda.

Meer over de Grensmaasvallei

Zicht op Kasteel Grasbroek

Blijf je slapen?

Een weekend naar historisch Sittard, een weekje struinen door Rivierpark of grensoverschrijdend ontdekken in het Smalste stukje Nederland? Lekker wegdromen na een fantastische dag!
Man genietend van een speciaal biertje op het terras van Gasterie de Fontien in Stein gemaakt door Brouwerij de Fontein

Vorstelijk genieten

De Grensmaasvallei is al sinds tijden een kruispunt van wegen en een gebied dat door handelswegen werd doorkruist. Dit zorgde voor de opbloei van mooie culinaire gebruiken.

De St. Rosa processie bij de St. Rosakapel op de Kollenberg in Sittard

Kom tot jezelf!

Bezoek enkele van de oudste kerken en schatkamers van ons land, steek een kaarsje aan bij de Pater Karel Kapel of maak het hoofd leeg in één van de vele sauna’s.

#visitzuidlimburg