Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Beek

Beek

Gemeente Beek
Een gemoedelijk dorp met een stads karakter, dat is Beek. Omringd door een groen gebied met molens, kastelen en hoeves, vind je in de kern verrassend veel cultuur, waaronder twee musea. Bij Eyewitness sta je oog in oog met de Tweede Wereldoorlog en in het Elsmuseum leer je alles over het traditionele kruidenbitter Els.

Beek ontleent haar naam aan de Keutelbeek die door en onder het dorp stroomt. De eerste bewoning dateert van 5000 voor Christus. Beek breidde sterk uit met de komst van Staatsmijn Maurits in Geleen. Na de mijnsluitingen volgde modernisering: Maastricht Aachen Airport (in de volksmond vliegveld Beek), chemiecomplex Chemelot en winkelcentrum Makado.

Beek - Foto 0
Beek - Foto 1
Beek - Foto 2

Attracties in Beek

Eten en drinken in Beek

Evenementen in Beek

Routes in Beek

Winkelen in Beek