Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Grevenbicht

Grevenbicht

Gemeente Sittard-Geleen
Het dorp met deze chique naam wordt door inwoners vol overtuiging ‘Beeg’ genoemd. Het ligt ingesloten tussen de Grensmaas en het Julianakanaal en is nauw verbonden met het nabij gelegen Papenhoven en Schipperskerk. Wandelaars en fietsers maken in Grevenbicht dankbaar gebruik van het veerpont om de Maas over te steken richting België.

Met een rijk verenigingsleven en veel evenementen is Grevenbicht een levendig dorp vol historie en tradities. Zo zijn er belangrijke Romeinse vondsten gedaan, ligt er een Joodse begraafplaats, is de kerk ontworpen door de zoon van Pierre Cuypers en Jan Stuyt, en bewonder je er de monumentale Grevenbichtermolen.

Grevenbicht - Foto 0

Attracties in Grevenbicht

Routes in Grevenbicht

Vervoer in Grevenbicht