De leukste activiteiten, rondleidingen en workshops in Zuid-Limburg

Ontdek Zuid-Limburg op een originele manier!

Of je Zuid-Limburg nu bezoekt om meer te weten te komen over haar bewogen geschiedenis, om te genieten van het culinaire aanbod, om het natuurschoon te bewonderen of om actief bezig zijn: Zuid-Limburg is de perfecte plek voor bijzondere stadsbezoeken, rondleidingen, excursies, workshops en arrangementen.

Dankzij het diverse aanbod is een bezoek aan de regio een waar plezier voor alle leeftijden. Laat je verrassen door onze gidsen en deskundigen: ze tonen je een streek vol verhalen van trots, plezier en passie.

Brand Bierbrouwerij | Activiteiten

Tip: Op bezoek bij Brand!

Bij Brand kun je uren over bier praten; over de smaak, de ingrediënten, de historie en het vakmanschap. Toch kun je het leven in de brouwerij het beste zelf ervaren. Want Brand Bier, dat moet je proeven, brouwen én beleven. De ideale activiteit voor de echte bierliefhebber, kom het meemaken in Wijlre!

Laat je verrassen door lokale gidsen en deskundigen

Ze leren je Zuid-Limburg kennen op een andere manier. Ontdek een streek vol verhalen van trots, plezier en passie!

Stadswandeling Kerkepad met een groep vrouwen in Sittard

Bijzondere rondleidingen

Zuid-Limburg is een stukje Nederland dat barst van de interessante verhalen en rijke historie. Leer meer over deze bijzondere regio.

close up van vrouwenhanden die deeg in een vlaaivorm doen

Workshops met wauw-effect

Niet alleen kijken, maar zelf de handen uit de mouwen. Leer vlaai bakken, mergel bewerken of ander leuks. Aan de slag!

Vier mensen zitten op een e-bike en lachen naar de camera

Toffe arrangementen

Volop keuze in bourgondische uitstapjes, wandelingen en excursies tussen de groene heuvels en in de gezellige steden.

Een bustour in een gele Amerikaanse schoolbus in het centrum van Maastricht

Tours & excursies

Laat je op sleeptouw nemen en ontdek unieke Zuid-Limburgse weetjes. Koop nu een kaartje voor exclusieve excursies of interessante tours.

4 oudere vrouwen aan de bar met een biertje in hun hand bij Wintertijd Heerlen

Voor groepen

Tijdens jullie groepsweekend, personeelsuitje of vrijgezellenfeest mag een groepsactiviteit natuurlijk niet ontbreken! Ontdek creatieve, culinaire en sportieve activiteiten in Zuid-Limburg!

Kajakken of kanoën bij de Grensmaasvallei

Sport & Avontuur

Actievelingen en sportievelingen kunnen hun hart ophalen! Nergens kun je fijner actief de deur uit dan hier. Of het nu gaat om ondergrondse avonturen, survivaltochten of spectaculaire in- en outdoor games.

2 vrouwen hebben plezier aan de bar

Culinaire uitjes

Zeg je Zuid-Limburg, dan zeg je lekker eten en drinken! Hoe leuk is het dan om er een echt uitje van te maken? Er is volop keuze in culinaire uitstapjes. Geniet van het landschap én lekker eten & drinken tijdens deze smakelijke culinaire uitjes!

De leukste activiteiten

Bestel in onze webshop

Stadswandeling Valkenburg

Een prachtige wandeling door vestingstad Valkenburg aan de Geul. Op deze route van 4,5 km kijk je je ogen uit. Start je route in de Visit Zuid-Limburg Experience in het hart van Valkenburg en maak kennis met de oude vestingstad en hoogteburcht.

Stadswandeling Meerssen

Ontdek Meerssen; een bourgondische gemeente tussen het groen die je zal verrassen, verwonderen en doen stilstaan. De route van 3 km laat je zien hoe koningen en koninginnen, pausen en boeren in het verleden het Meerssen van nu gevormd hebben.

Historische Stadswandeling Vaals

Een prachtige wandeling door het drielandenstadje Vaals. Deze route van ca. 4 km brengt je langs de mooiste plekjes en monumenten van Vaals. Verleng de route tot 8 km en bezoek ook het Drielandenpunt en de Vaalserberg.

Samen is leuker dan alleen!

De ingang van de bioscoop Vue in Kerkrade

Bioscopen

Zak lekker onderuit, geniet van wat lekkers en een drankje en verdwaal in het verhaal op het grote scherm. Van filmhuis tot grote bioscoop: in Zuid-Limburg zit je goed!

Man en vrouw met grote speelkaarten in een escape room

Escaperooms

Heb jij stalen zenuwen en hou je wel van een uitdaging? Dan mag je deze spannende Escaperooms in Zuid-Limburg niet missen! Ontsnap jij uit deze escaperooms?

Mensen bowlen bij Leisure Dome

Bowlen

Bowlen is een geliefde activiteit voor bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten en familiedagen. Het is leuk, gezellig en goed voor de teamspirit! Dit zijn de leukste bowlingbanen van Zuid-Limburg!