Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Urmond

Urmond

Gemeente Stein
Boven Stein, doorsneden door het Julianakanaal, ligt het verrassende dorp Urmond. Vooral Oud-Urmond, het historische deel links van het kanaal, is erg idyllisch. Hier trekt de terpkerk de aandacht, deze 14e-eeuwse kerk is ommuurd en staat op een aanzienlijke verhoging. Vlakbij en nog een stuk hoger, torent de witte Protestantse kerk boven het geheel uit. Ertussen liggen historische woonhuizen die samen het beschermd dorpsgezicht vormen. Ook het Schippershuis uit 1612 dat tegenover de kerk ligt, is hier onderdeel van.

Aan de andere kant van het kanaal ligt het moderne gedeelte, een dorpskern met alles erop en eraan. Hier staat een heuse Bokkenrijderskapel en een van de oudste windmolens van Nederland, de Standerdmolen.
Urmond - Foto 0
Urmond - Foto 1
Urmond - Foto 2

Overnachten in Urmond

Attracties in Urmond

Eten en drinken in Urmond

Routes in Urmond