Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Catsop

Catsop

Gemeente Stein
Vlak onder Elsloo ligt het kleine gehucht Catsop. De vroegere, centrale plek heet nu Op de Dries. Hier lag een waterpoel waar vee kon drinken, nu is er een intiem driehoekig pleintje met lindebomen. Even verderop ligt een tweede driesprong met middenin een Mariakapelletje uit 1848. Op het plafond van de kapel is de legende van Philippus Wijnandus afgebeeld, aan wie deze kapel is opgedragen. Hij zou in één dag vanuit Jerusalem naar deze plek zijn gebracht door een engel. 

Verder is Catsop omringd door een landelijk en onontdekt fiets- en wandelparadijs dat in het westen wordt geflankeerd door het idyllische Bunderbos.
Catsop - Foto 0

Attracties in Catsop

Routes in Catsop