Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Guttecoven

Guttecoven

Gemeente Sittard-Geleen
Het landelijk gelegen Guttecoven wordt omringd door groen met de dorpjes Einighausen en Limbricht dichtbij. Boven Guttecoven ligt Kasteel Grasbroek en het gelijknamige bosgebied dat eromheen ligt. In de middeleeuwen woonde in dit gebied de legendarische koning Swentibold. De motte waarop zijn kasteel stond, ligt er nog. Het wordt ook wel ‘de Stoel van Swentibold genoemd’. Het huidige Kasteel Grasbroek stamt uit de 16e eeuw en is een bijzonder Rijksmonument.

Guttecoven zelf is een klein dorp met een moderne, jaren 60-kerk en een hechte gemeenschap. In en rondom Guttecoven is het heerlijk rustig wandelen.

Guttecoven - Foto 0

Overnachten in Guttecoven

Routes in Guttecoven