Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn weer volledig open. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Guttecoven

Guttecoven

De naam Guttecoven is afkomstig van het Frankische Gudo-inghoven, dat woning van de familie van Gudo betekent. Deze naam duidt erop dat het plaatsje al voor het jaar 1000 bestond. De oudste vermelding van de parochie dateert echter pas uit 1336.

In de nieuwe kerk bevinden zich nog enkele voorwerpen uit de oudere kerkgebouwen. Naast een achttiende eeuws Nicolaasbeeld en een klok uit 1517 is ook een dertiende eeuwse doopvont een vermelding waard.

Tussen Guttecoven en Berg aan de Maas ligt in het veld een Mariakapel, die dateert uit kort voor 1840. In het Graetbos, tussen Guttecoven en Grasbroek liggen de resten van een motte, die in de volksmond de “Stoel van Zwentibold” werd genoemd.

Overnachten in Guttecoven

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website