Route vol Verwondering

Verwonderen in de Grensmaasvallei

Je staat op het punt om de ‘Route vol verwondering’ te fietsen, een route door de Zuid-Limburgse Grensmaasvallei (gemeente Beek, Echt-Susteren, Sittard-Geleen en Stein) die je onderweg laat verwonderen over de schitterende natuur, de vergezichten, het RivierPark Maasvallei, het Geleenbeekdal, het culturele erfgoed, maar bovenal de meer dan 30 speciaal op de fietskaart aangeduide wonderbaarlijke locaties boordevol bijzondere verhalen, die uitnodigen tot rust en bezinning. Onderweg even uitrusten? Geen probleem bij een van de vele gezellige horecagelegenheden onderweg.

Binnenkijken, luisteren en je verwonderen met audiovisuele 360-gradentours

In de Grensmaasvallei kom je tal van bijzondere gebouwen en plekken tegen vol verhalen, maar wat doe je als de deuren gesloten zijn? Doorfietsen? Niet tijdens de Route vol Verwondering! Op meer dan 30 locaties langs de route kun je een 360-gradentour en/of een audiotour doen, een wonderlijke virtuele ervaring op je eigen smartphone. Zo kun je je alsnog verwonderen over plekken waar je normaal gesproken niet (binnen)komt. Je kijkt je ogen uit en tegelijkertijd luister je naar de boeiendste verhalen.

'Route vol Verwondering' fietskaart

Route vol Verwondering

Een fietsroute door de Zuid-Limburgse Grensmaasvallei die je laat verwonderen over schitterende natuur, vergezichten, het RivierPark Maasvallei, het Geleenbeekdal en cultureel erfgoed.

Noord- en Zuidlus

De 'Route vol Verwondering' bestaat uit twee lussen die met elkaar verbonden zijn. De totale lengte is ruim 100 kilometer, maar dus eenvoudig op te delen. De route volgt het handige fietsknooppuntensysteem. Dat betekent dat je alleen een reeks nummers hoeft te volgen. De route naar het volgende knooppunt is steeds langs de weg gemarkeerd in beide richtingen. Ook kun je de route beginnen bij een knooppunt naar keuze.

Echte wonderen!

Verwonderen houdt in dat je je over iets verbaast. Een wonder daarentegen, is onverklaarbaar. Of wonderen nu bestaan of niet dat bepaalt iedereen zelf, maar dat er af en toe iets vreemds kan gebeuren, daar is het iedereen het wel over eens.

Natuur en rust

Onderweg op de 'Route vol Verwondering' fiets je door vele schitterende, rustgevende natuurgebieden zoals het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei, het Geleenbeekdal en vele anderen.

Verwonder arrangementen

Je volledig laten verwonderen in de Grensmaasvallei? Kies dan voor een van de verwonderarrangementen. Je kunt verrast worden door een hapje en een drankje tijdens je Route vol Verwondering of helemaal tot rust komen tijdens een overnachting inclusief diner en wellness.

Laat je verwonderen in de Grensmaasvallei

Spirituele wandelingen

Tijdens de ‘Route vol Verwondering’ fiets je langs wonderbaarlijke plekken. Op een aantal van deze plekken kan ook gestart worden met een spirituele wandeling. Zo vindt men in de gemeente Beek, Echt-Susteren en Sittard-Geleen een camini. En in de gemeente Stein kan de spirituele route Stein gewandeld worden.

Verwonderen: zo doe je dat

In het dagelijks leven schiet het er nogal eens bij in om jezelf over iets te verwonderen. Een wonder is iets onverklaarbaars. In een wereld waarin we constant alles willen verklaren, spreekt dit juist tot de verbeelding. Om jezelf verwonderen hoef je niet naar een van de wereldwonderen te reizen, integendeel. Juist op de kleine, doorgaans onopvallende plekken, kan een wereld vol verwondering voor je opengaan. Als je er maar de tijd voor neemt! Hier alvast een aantal verwondertips:

  1. Wees nieuwsgierig
    Luister naar je intuïtie en probeer die te volgen.
  2. In het hier en nu
    Neem met de aandacht de omgeving op. 
  3. Lekker speels
    Probeer te denken zoals je dat als kind deed.

#routevolverwondering

Deel je geluksmoment in Zuid-Limburg met #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. We delen graag jouw mooiste plekjes en belevenissen!