Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Ubachsberg

Ubachsberg

Gemeente Voerendaal
Midden in het Land van Kalk ligt Ubachsberg, op een eigen plateau. Rondom liggen heuvels vol schrale graslanden met zeldzame bloemen, wijngaarden, steile kalkwanden en fruitgaarden. In Ubachsberg komt de kalkrijke bodem terug in de gebouwen, het landschap en in het lekkere eten en drinken van het land.

Centraal ligt de Sint-Bernarduskerk, opgetrokken uit lokale kalksteen (Kunradersteen). Hierachter ligt een plein van waaruit veel wandelingen door de indrukwekkende omgeving starten. Onderweg kom je kalkovens tegen waarin kalk werd gebrand. Deze gebrande kalk werd destijds gretig afgenomen door de Staatsmijnen (het latere DSM) die er kunstmest van produceerden.

Ubachsberg - Foto 0

Overnachten in Ubachsberg

Attracties in Ubachsberg

Eten en drinken in Ubachsberg

Evenementen in Ubachsberg

Routes in Ubachsberg