Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? 

Ga veilig op pad.

Nuth

Nuth

Gemeente Beekdaelen
De plaats Nuth is gelegen gelegen tussen de stedelijke gebieden van Heerlen en Sittard-Geleen. Het is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Nuth. Nuth is geliefd bij fietsers en wandelaars en zorgt voor een warm welkom. De optimale bereikbaarheid en de centrale ligging in Zuid-Limburg, maken van Nuth een prima plek om er te vertoeven. Deze natuurrijke buurman van Valkenburg aan de Geul ademt rust en gemoedelijkheid uit. Tevens staat Nuth bekend als regio voor paardenliefhebbers met haar ruiterroutes, maneges en paardenevenementen.

De gemeente Nuth bestaat uit vijf kernen met elk een eigen geschiedenis en specifiek karakter: Hulsberg, Nuth, Schimmert, Vaesrade en Wijnandsrade. In de ene kern zijn het grote boerderijen, die van het belang van de landbouw en de heerboer getuigen, op andere plaatsen zijn het kastelen, die duidelijk maken wie in vervlogen tijden belangrijk was. Overigens dateren de oudste sporen van bewoning op het grondgebied van de huidige gemeente al uit de periode rond 3000 vóór Christus. Ook de Romeinen zijn hier ‘kind aan huis’ geweest, getuige de aangetroffen Romeinse villa in Vaesrade.

+2
Nuth - Foto 0
Nuth - Foto 1
Nuth - Foto 2
Nuth - Foto 3

Overnachten in Nuth

Attracties in Nuth

Eten en drinken in Nuth

Routes in Nuth