Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Nuth

Nuth

Gemeente Beekdaelen
Het dorp Nuth ontwikkelde zich rond de Sint-Bavokerk; letterlijk, want de huizen eromheen zijn in een cirkel rond de kerkheuvel gebouwd. Sommige van deze huizen ademen nog de sfeer van Nuth in vroeger tijden.

Met de komst van de mijnbouw breidde Nuth sterk uit. Het is al lange tijd een centrum van bedrijvigheid: in de tijd van de mijnen, in en rond de eigen aardewerkfabriek en ook nu zijn er twee bedrijventerreinen. De groene en landelijke omgeving van Nuth, omringd door beekdalen, is bijzonder geliefd onder wandelaars, maar ook paardenliefhebbers. Er zijn veel ruiterroutes en maneges.

+1
Nuth - Foto 0
Nuth - Foto 1
Nuth - Foto 2
Nuth - Foto 3

Overnachten in Nuth

Attracties in Nuth

Eten en drinken in Nuth

Routes in Nuth