Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Ubach over Worms

Ubach over Worms

is een voormalige gemeente in Zuid-Limburg. Sinds 1982 vormt de gemeente samen met Nieuwenhagen en Schaesberg de gemeente Landgraaf.
In de jaren 90 van de 18de eeuw breidde de Franse Revolutie zich tot in de kleinste streken uit. Net als in hun eigen land verjoegen de Franse revolutionairen alles wat aan het Ancien Regime herinnerde. Bestuurlijke structuren werden op de kop gezet. Schepenbanken, heerlijkheden kwamen bij het oud vuil te staan. Daarvoor in de plaats kwam de gemeente. Op het grondgebied van de voormalige schepenbank Ubach ontstonden 2 gemeenten: Ubach (nu Ubach-Palenberg) en Ubach-over Worms.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website