Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Eygelshoven

Eygelshoven

Gemeente Kerkrade
Eygelshoven ligt in de Anstelvallei en bij het Wormdal. In de vorige eeuw stonden er in het kleine dorpje maar liefst twee steenkolenmijnen. Dit mijnverleden zie je nu nog terug in de luxe woningen verspreid door het dorp. Villa Pierre is hier het mooiste voorbeeld van. Mijnwerkers woonden in zogenaamde kolonieën. De witte kolonie Hopel is een van de mooiste van de Mijnstreek.

Nu bezoek je Eygelshoven voor de groente- en fruitmarkt op zaterdag. Mensen komen van heinde en verre en eten tussen de boodschappen door een visje of een reifkoek. Op een heuvel tegenover de markt staat het oude kerkje. Dit stamt al uit de 11e eeuw en herinnert aan de tijd voor de mijnen.

Eygelshoven - Foto 0
Eygelshoven - Foto 1

Attracties in Eygelshoven

Routes in Eygelshoven