Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Ransdaal

Ransdaal

Gemeente Voerendaal
Een lange, smalle en bochtige straat rijgt de oude boerderijen van Ransdaal aaneen. Er is lintbebouwing en open stukken die uitzicht geven op weides en boomgaarden. Een opvallend herkenningspunt is de Sint-Theresiakerk. Dit ontwerp van architect Frits Peutz is uitgevoerd in Kunradersteen en kijkt vanaf een kerkheuvel uit over Ransdaal.

Ransdaal ligt heel landelijk, maar is toch goed bereikbaar door het treinstation. Hier staat nog het originele stationsgebouw uit 1913. Ransdaal is omgeven door een heuvelachtig en groen landschap. De beroemde Mergellandroute Autoroute loopt erdoor, net als veel andere populaire wandel- en fietsroutes.

Ransdaal - Foto 0

Overnachten in Ransdaal

Attracties in Ransdaal

Evenementen in Ransdaal

Routes in Ransdaal